Härliga bilder

Hundarna badade lite i vår bäck som vi har i trädgården, tog givetvis massa fina bilder. Här kommer några av dem!

image124 image125 image126 image127 image128 image129
Och slutligen en bild på det vackra huset.
image130


Mer bilder finns på hemsidan, länk dit hittar ni till vänster om texten!

Ha det! //Malin

Grattis mamma!

 Idag, den 29/4, fyller min kära mamma år! Grattis mamma på födelsedagen   

Försommar i april

Ja, min termometer visar på 18.5 grader varmt i skuggan. Inte varje år man har försommar värme i april ;). Visserligen blåser det en hel del men solen skiner så det är så jäkla skönt! Ska bara slänga mig i duschen sen har jag tänkt va ute resten av dagen! Får ju verkligen passa på när det är sååå varmt :-d!

Hoppas jag ska hinna uppdatera hemsidan ikväll, vi får väl se vad jag hinner med.

På återseende B-)//Malin

Agility

Idag har jag varit en sväng på Tomtens brukshundsklubb och kikat lite på deras agilitytävling de hade idag. Ingela och Mårten var oxå med och både jag och Ingela blev riktigt sugna på att tävla agility. Det är ju en rolig sport där man får använda massa hjälper, förutom godis och leksak så klart. Tiili är lite tränad i agility men jag har inte lagt ner nån vidare tid på denna sport då lydnad och spår varit "mina" grenar tidigare. Men nu känns det som det vore lite kul att i alla fall starta en gång i agility, bara för att ha gjort det med. Det tåls att fundera på i alla fall.

Idag är det inte samma vackra väder längre. Det är rätt varmt men solen har inte visat sig än och när vi var på agilityn regnade det på oss. Fast det känns som det inte gör så mycket nu när vi har haft så bra väder jättelänge. Lite regn har ju aldrig dödat nån.

Måste gratulera min syster och Luna till första Ex1:an oxå!! Grattis grattis grattis!!

På återseende senare //Malin

Godingen!!

Måste bara visa er en så härlig bild på min lille goding Jonathan innan jag går och lägger mig. Bilden är tagen på Billingebygdens kattklubbs klubbmästerskap i Mariestad den 19/4. Se och njut!

image123

Precis så här ska jag göra nu  //Malin

Barndop och svensexa

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Gick upp strax efter sju och sen har allt gått i ett. Först hade vi barndop. Jonathan döptes i Mularps kyrka av vår lokala präst. Han var som vanligt snäll och somnade nästan i slutet av gudstjänsten. Gullunge där! När dopet var slut for vi till Kaleby för att käka lite smörgåstårta, kaffe och vanlig tårta. Många var vi och mycket presenter blev det. Ska jag dra upp allt här blir det en hel roman! Tack alla i alla fall för allt fint Jonathan fick!
När fikat var klart satt vi och drog ut på tiden så gott det gick, Markus skulle nämligen bli kidnappad men de blev så sena så vi fick hitta på en massa ursäkter för att inte syrran och Markus skulle åka. Snacka om att inte fatta nåt. Markus blev mäkta förvånad när alla grabbar rusade in och drog iväg honom. För att inte tala om hur förvånad han blev när han fick se vad han skulle ha på sig. En brottardräkt! Kan tänka mig att de hade roligt åt honom sen när han fick göra bort sig på stan!

När jag kom hem från Kaleby packade jag upp alla presenter, skrev lite i Jonathans bok, hängde ut tvätten jag hade tvättat sen blev det film ihop med syrran. Efter filmen kollade vi på körslaget och ja, nu sitter jag här. Trött som satan är jag, Jonathan sover och Roger är fortfarande på svensexan så nu ska jag ta och krypa ner under täcket och slappna av i alla muskler och bara somna gott! Imorgon uppdaterar jag både blogg och hemsida med nya bilder på dopet och svensexan.
God natt  //Malin 

Möhippa

Igår hade vi möhippa för min lillasyster. Hon ska gifta sig nästa vecka. Hinner inte skriva nåt om det nu, har ett dop som väntar, men här kommer lite bilder i alla fall!

     


På återseende efter dopet //Malin

Yippi!

Jonathan har sovit HELA natten i natt! Och då menar jag verkligen hela. Han somnade strax innan 22 igår och sov till kl 6 imorse! Och inte nog med det, när han ätit färdigt strax efter 6 så somnade han om igen och sov till 9.30! Härligt värre! Så idag kan jag verkligen inte klaga på att jag inte fått sova ut ordentligt. Det behövdes verkligen. Har inte sovit en hel natt på över 3 månader.

Nu ska jag vika tvätt //Malin

Myggor

Har inte skrivit på nån dag nu. Blir så ibland när herr Jonathan inte vill sova utan vill bli buren på och det är svårt att skriva blogg medans man går och bär på sin älskade bebis. Och nu blir det bara ett snabbt litet inlägg för mannen är lite missnöjd.

Kan meddela att myggorna är här! Kanske inte dem som bits men vid våran bäck, som rinner genom trädgården, var det hur mycket myggor som helst! Nu är det vår!!

På återseende //Malin

Åh, typiskt!

Har varit i stan praktiskt taget hela dagen. Först hos tandläkaren vid ett, sen var det meningen att jag skulle träna ihop med Berit men hon kunde inte komma så jag åkte upp till Roger och tog hundarna och barnvagnen och gick ner till Ulla-Britt och drack kaffe en stund istället. Sen var det hundklubben som gällde. Men dessvärre, eller vad man nu ska säga, så har Jonathan sovit större delen av dagen och tyckte nu att det räckte så det blev inte mycket tränat för min del. En snäll kompis puttade lite på vagnen så jag fick göra några framåtsändanden i alla fall. När jag var klar med det skulle jag gå tillbaka med en grej jag använt så går jag förbi ett par som håller på och tränar hopp över hinder med sin cattledog-hane och precis nar jag passerat där så kommer han farandes och hoppar på min icke ont anande Tiili. Hon blev jätteförvånad och skitförbannad. När hon har försvarat sig från påhoppet och han tar lite avstånd talar jag bestämt om för henne att det räcker och får henne att lugna ner sig. När jag sedan börjar gå igen hör jag bara att någon ropar se upp bakom mig, så kommer han igen! Samma procedur igen då, och jag lyckas få min hund att lugna ner sig. Vad tror ni den andra hundägaren gör?! Inget! Hon ropar bara in sin hund och fortsätter att träna. Detta är för mig mycket anmärkningsbart! Hon bad inte ens om ursäkt. Inte nog med att min hund blev mycket upprörd så ryckte hon till så i min hand att jag knappt kunde lyfta Jonathan med högerhanden sen. Inte speciellt roligt. Sådant gör mig så förbannad! Visst att ens hund kan smita, det händer alla någon gång, men att man inte gör nåt åt det stör mig till förbannelse! Men men...tränar man klicker så får man ju tydligen aldrig säga nej till sin hund utan då får den tydligen göra lite som den vill, och när det råkar bli rätt så klickar man och berömmer?! Har i sig inget emot klicker då min hund är "inklickad" och tränad med klicker för att få bättre kontakt men jag tror att alla hundar mår bra av att få veta när den gör fel oxå, speciellt i ett sånt här fall!

Nä, nu är det tv:n som gäller...god natt och sov gott alla trevliga människor!

//Malin

Ont?

Nu har jag varit hos tandläkaren och det gjorde inte ont alls idag. Jag blev så förvånad för inte ens bedövningssprutan kändes nåt! Så skönt att få en tand lagad utan att det kändes någonting, det har aldrig hänt förut. Det brukar alltid göra lite om av få bedövning, men som sagt, inget! Nu ses jag nästan från emot kommande besök!
Klubben nästa!
//Malin

Tandläkaren

Usch, nu ska jag snart till tandläkaren. Hatar verkligen det!!! Nu när jag varit gravid och när jag nu ammar så har jag dessutom småätit lite för mycket vilket har gjort att jag hade 5 hål. Inte kul alls. Så idag ska jag påbörja lagandet. Dyrt kommer det bli men kan ni tro att jag kommer sluta småäta?!!! Nu ska här skötas tänder!

Aj aj aj //Malin

Lite sent

Skulle ju skrivit igår men det blev så sent när jag kom hem och jag var så trött så jag orkade inte. Men jag skriver nu istället. Det blir nog lika bra.

I lördags var jag ju på kattutställning som sagt. Det gick väl så där. Visserligen var det bara ett klubbmästerskap så jag tar det inte så allvarligt. Barbie kom på femte plats men fick en kanonkritik! Och som alltid så sköter hon sig exemplariskt, ja, förutom att hon kan bli irriterad om det är en katt bredvid henne som är arg och blänger då kan hon oxå bli lite arg och blänga, men det är typ allt. Lite tråkigt med kattutställningar bara för när man är klar med sin katt, vilket jag var jättetidigt på dagen igår, så får man i alla fall inte åka hem. Detta är en publiksport, folk betalar för att gå in och se alla katter och dem fina burskynkena så därför får man inte plocka ihop och åka hem förrän utställningen stänger. Så vi satt där heeela dagen på lördagen. Tråkigt värre. Däremot var det lite roligt för att Jonathan gör succé vart han än kommer. Hann knappt komma in på utställningen förrän jag blev av med honom. Det var många som ville köra omkring på honom och han skötte sig som alltid och var för det mesta tyst och snäll! Det är tydligen något visst med en bebis!
Tog några bilder på lördagen oxå. Kommer finnas fler på hemsidan sen, och där kommer man även kunna läsa Barbies kritik.

Den sovande bebisen!
image113
Barbie i sin bur. Visst har hon vackra gula ögon!!
image114
Så här fint har min katt det i sin bur
image115

Gårdagen var fullbelamrad med saker att göra den med. Känns som jag aldrig är ledig nästan. Fast i och för sig är det mesta självvalt. Igår var jag i alla fall på klubben och tränade, och den här gången lämnade jag faktiskt Jonathan hemma med Roger. Jag hade matat honom ordentligt och dessutom pumpat ur lite mjölk om det skulle krisa sig. Rätt skönt att få åka och träna helt själv. Man koncentrerar sig mycket bättre då.
Jag hann träna framåtsändandet innan mina träningskompisar kom och när de sedan dök upp kommenderade jag det ena ekipaget en stund för att sedan gå ner till skogen och träna uppletande. Allt gick kanon och jag är supernöjd med det träningspasset!
När jag kom hem var jag efterlängtad av både Roger och Jonathan. Roger mest för att Jonathan inte hade sovit någonting i princip sen jag åkte och Jonathan för att han var hungrig! Men först fick Roger ge Jonathan mjölken ur flaskan.
image116
Det gick väl så där. Det går ibland, men igår var väl inte direkt flaskan någon favorit. Mamma är alltid bäst!

På eftermiddagen igår sen så åkte jag in till mamma en sväng för att kolla på ett avsnitt av The tudors. Började kolla på det i fredags och igår tog vi ett avsnitt till. Den är så bra kan jag meddela för er som inte sett det på tv! Sen grillade vi lite innan jag åkte hem. Det är ju sååå gott med grillat. Det skulle jag kunna äta varje dag! Och sen känns det så somrigt när man grillar oxå. Och nu kan man väl i alla fall säga att våren är här! Ska bli riktigt varmt och skönt i veckan och nu skiner solen för fullt!

Frukost-time //Malin

Helgens bravader

Ja, även denna helgen har varit fullspäckad. Igår var vi på kattutställning hela dagen och idag har jag varit på klubben och tränat. Sitter hemma hos mamma nu och väntar på att maten på grillen ska bli färdig, så därför skriver jag mer om gårdagens och dagens händelser när jag kommer hem. Har ju lite bilder jag vill få med och dem är hemma. Så see you later...

//Malin

SM-guld

Nu är Roger glad !! Hv71 vann SM-guld idag så nu är han, Jonny och en kompis till dem på väg ner till Jönköping för att fira . Jag tycker dem är tokiga, men är man ett Hv-fan så är man väl .
För min del blir det sängen nu . Ska upp tidigt imorgon pga kattutställningen. Ska hämta syrran kvart över sju. Så nu säger jag god natt!

//Malin

Helg

Ja, då var det fredag, igen . Veckorna går så himla fort så man börjar nästan undra vart de tar vägen .

Igår var vi på babymassage. Det var näst sista gången och nu har vi snart gått igenom hela kroppen. Denna gången hade jag laddat med både ombyte och handduk för att inte bli nerkissad den här gången . Men nu var BVC-sköterskan så snäll att hon lät oss ta av blöjan efter vi hade tagit upp dem i famnen och myst med dem. Och bara för det, och för mitt ombyte och handduk så kissade han inte alls igår . Kul kille!

Var på hundklubben, så klart, igår. Känner att jag vill ligga i lite nu med mitt framåtsändande för att komma en bit framåt. Och jag måste säga att hon lär sig fort min lilla ängel . Jag började ju med framåtsändandet i måndags eftermiddag och igår kunde jag ställa henne framför mig och säga sakta så gick hon sakta före mig tills hon fick ta sin leksak. Det är inte dåligt det . Nu är det bara fortsätta med detta typ tusen gånger till så kan jag gå vidare till nästa steg sen . Finns ingen mening med att skynde med det här extremt svåra momentet.
Jonathan var jättesnäll när jag var på klubben igår och sov hela tiden. Hade två snälla tjejer som skulle ta hand om honom men de behövde bara köra lite med vagnen på en tröskel emellanåt så sov han så gott sen . Jag säger det igen, tur man har så snälla kompisar så man får träna ifred . Sen kom jag på igår varför jag har en stor hund som jag tränar och tävlar med. Tränade nämligen lite med Gösta och han är ju så liten i jämförelse med Tiili. Och det blir onekligen så att man får kröka på ryggen för att komma ner till hans nivå när man ska belöna osv . Så efter ca en kvart träning med honom hade jag så ont i ryggen att jag trodde jag skulle gå åt. Tur han nöjer sig med det lilla och inte är som Tiili!

Idag har vi varit på långpromenad på morgonen. Det såg så fint ut när jag tittade ut och tänkte att nu ska vi ut och ta oss en ordentlig promenad, men jag kan meddela att den inte blev så skön. Det blåser kallt som sjutton . Men när vi ändå packat på oss kläder och tagit ut vagnen till Jonathan var det lika bra att fullfölja. På hemvägen gick vi över vårat stora fält vi har i närheten där jag passade på att träna lite uppletande med hundarna. Fyra föremål hade jag och Tiili klarade det galant som vanligt! Hon är så duktig . Två omgångar körde jag och en gång hann faktiskt Gösta ta en sak innan Tiili, han kan han med . När vi sedan gick på vägen fick hundarna gå lösa bredvid mig vilket dem oxå gör perfekt . Måste ju få skryta lite! De är faktiskt duktiga båda två och går så fint utan att jag behöver tjata på dem. Men å andra sidan har jag lagt ner mycket tid på att få det så fint oxå, man får inte mycket gratis i hundvärlden . När vi kom tillbaka var vi ute ett bra tag i trädgården och grejade lite och hundarna fick bada lite i våran bäck som rinner genom trädgården. Sen gjorde jag lite godisupplet med dem oxå så nu är de trötta och belåtna!

Nu ska det bära av till staden för lite inhadling av fika som jag och syrran ska ha med oss till kattutställningen jag ska på imorgon.

Ha det //Malin

Hundklubben

I måndags slog jag mitt rekord . Ja, i antalet timmar i streck som jag var på hundklubben . Jag åkte dit vid två först men då tränades det skydd för fullt och jag skulle börja med mitt framåtsändande och det går dåligt att träna skydd och framåtsändande på samma plan, det tar för mycket plats, så jag åkte en sväng till Roger och åkte ner när Peter-polis ringde och sa att han åkte ner. Då var klockan tre . Sen tränade vi och stod i fram till kl halv sex. Då bestämde jag och Peter att vi skulle stå i köket och hjälpa valpkursen så jag stannade kvar och påbörjade köksarbetet medans Peter åkte och hämtade sin sambo. Sen hade vi ju våran grupp med Arne så jag tränade lite själv oxå. Har fått jättebra tips till framåtsändandet av Berit som jag tränade med tidigare på dagen, så detta prövade jag på kvällen sen och det funkar riktigt bra . Tack Berit för tipsen , det blir nog bra när det blir färdigt . Fast Arne gillade inte mitt och Berits träningssätt men jag måste pröva ett tips i taget innan jag provar nåt annat så Tiili inte blir mer förvirrad än vanligt . Oj, nu kom jag nog av mig från ämnet lite. Antalet timmar ja, det blev till slut över 6 timmar. Åkte hem från klubben vid halv tio! Nej, jag är inte klok .

Nu ska bebisen ha mat! //Malin

Vår?

Kan man verkligen lita på att våren är här nu ? Solen har visat sig varenda dag det senaste och det känns riktigt i luften att det är vår, men man kan ju inte vara säker. Rätt som det är så kommer det snö igen, det skulle inte förvåna mig alls. Men nu njuter jag av vädret i alla fall.

Har inte skrivit så mycket det senaste men det blir så när man har bebis som ska underhållas och dessutom en hund som snart ska tävlas med .

Igår var jag med syrran hos tatueraren. Hon hade beställt tid för att tatuera in sin katt Luna. Och oj vad bra det blev !! Tog lite bilder.

image109
Snart färdig...
image110
Så här såg orginalbilden ut...
image111
...och så här blev resultatet!
image112

Är riktigt avundsjuk måste jag säga! Den blev så jävla bra! Blir ju inte mindre sugen på att tatuera en till nu. Har redan tre, men det lär nog bli fler när jag har råd .

Nä, nu ska jag slänga mig i duschen //Malin

Däck

God morgon! En strålande vårsol lyser in genom mitt fönster och man kan ju inte säga annat än att man får vårkänslor . Så härligt!

Såg på tv4:as nyhetsmorgon nu här på morgonen och det var med en kille från aftonbladet som ska va bra på bilar och allt som har med bilar att göra. Och givetvis så pratade dem om däck idag eftersom det var dags för däckbyte för ett tag sen. Men herre gud tänkte jag när jag hörde honom, han säger ju tvärt emot vad min sambo Roger säger . Roger jobbar, som ni kanske vet, med däck och kan en hel del om detta . Var tvungen att prata med honom och tala om att det är en gubbe på tv:n som säger att regummering är jättebra och kina-däck är skit . Roger ringde upp mig och frågade om gubben hette Collin, ja, det gjorde han nog sa jag, och då fick jag förklaringen att han tydligen har varit ute i blåsväder tidigare vad gäller däck  . Så till er alla som tittade på detta, tro inte på allt han säger. Ett nytt däck är alltid ett nytt däck oavsett var det kommer i från. En regummering är ju på sätt och vis ett gammalt däck, alltså en gammal stomme med nya slitytor, inte lika bra som ett NYTT däck! Där Roger jobbar säljer dem massor med kina-däck till nöjda kunder, vi själva har det faktiskt oxå och det funkar JÄTTEBRA! Sen påstod han att gas i däcken bara är nys, kan väl påstå att hans påstående är nys . Syret ändrar sig efter temperaturen, det gör inte gas, med andra ord syre = ojämt tryck och gas = jämt tryck . Har man kväve i däcken så håller det trycket och man behöver inte hålla på och pumpa, så vida man inte för punktering då så klart, men då lagar man däcket, hos en däckfirma så klart, och så fyller man på med ny gas. Kanon!

Nu är det ut i det fina vädret som gäller! Ha det! //Malin

Helgen

Som ni kanske märkt har jag inte skrivit på hela helgen. Har haft fullt upp. Men nu så kanskej ag kan få till nåt .

I fredags skjutsade jag Ingela så hon fick hämta "sin" lånebil på opel och efter det släppte vi alla hundarna i trädgården så dem fick springa av sig lite. Blev en massa kul bilder!

        

Mycket ationbilder blev det , och superkul hade dem . Humlan och Gösta lekte mest med varandra medans Tiili sprang efter en boll som Mårten kastade, och Kotten, ja, han lekte mest för sig själv . Efter leken var alla törstiga så Ingela hämtade en stor hind som det dracks ur . Sen fick mina hundar sitta i bilen och vi andra gick in.
Som vanligt så var Humlan jätteintresserad av Jonathan så denna gång fick hon komma in i köket och hälsa på honom, och oj vad näjd hon blev .
image106

Sen sa hon inget mer på hela tiden jag var där .


Igår tvättade vi en av våra bilar oxå. Den var rätt skitig!!
image107
Så här såg den ut innan tvätten!
image108
Och så här såg den ut efter! Ingen skillnad va .


Nu måste jag gå och ta hand om mitt kära barn som skriker!

//Malin

Precis...

...nar jag stängt av datorn ringde mamma. Hon ville precis som pappa ringa och kolla hur det var med oss . Tur man har såna omtänksamma föräldrar som, trots att man inte bor hemme längre, ringer och kollar läget med en .

Nu blir det staden //Malin

Utvilad

Ännu en god natts sömn . Sovit som en stock i natt och Jonathan vaknade som vanligt vid fem. Sen somnade både han och jag om och sov ända till klockan tjugo i nio! Så himla skönt. Och det kändes som jag behövde det med tanke på allt som hände igår. Men idag känns allt mycket bättre och ska snart ge mig ut i bilen igen. Måste ju upp i sadeln igen så att säga.

Pappa ringde en sväng här förut och kollade läget med oss . Kändes skönt att han ringde och kollade så att allt var okej med oss forfarande. Och jag kan säga att det lilla jag hade ont igår är borta idag så då var det nog ingen fara. Och Jonathan ligger nere i soffan och sover som en stock just nu så det är uppenbarligen ingen fara med honom heller .
Däremot känns det bra att inte hundarna var med igår. För en gångs skull så lämnade jag dem hemma igår. Vet inte varför jag fick för mig att de skulle va hemma men det var dem i alla fall, och det var nog tur för min kära Tiili är ju lite nervös av sig och skulle nog inte klara en sån händelse så bra. Men nu ligger båda hundanra ute i solen och gottar sig .

Nu är min och Rogers mat snart färdig så nu ska jag göra mig iordning för att åka in till stan.
Ska nog ta mig en promenad i solen i stan idag med och bara koppla av. Blir inget städande idag, det orkar jag inte.

See you later //Malin

Oj oj oj

Usch vilken dag det har varit alltså . Det började bra med en rejäl sovmorgon, vilket var jätteskönt och behövligt . Men sen rann tiden iväg och allt blev stressat. Jag badade lillemannen och duschade själv och skulle sen hinna laga mat och åka till stan med den till Roger, helst innan halv ett. Men när man sover till 10 så blir det lite knappt med tid måste jag säga. Istället för den goda kyckligen jag tänkte laga från början så blev det så enkelt som makaroner och korv idag istället . Det gick visserligen fint att äta det med. Ibland är även det enklaste det godaste .

Jag och mamma åkte en sväng till Kinnarp för att kika efter en grej när hon kom hem från jobbet. Tyvärr kan jag inte avslöja här än vad det var vi tittade efter eftersom det ska bli en överraskning till Roger och som ni förstår så läser han ju det här . Jag kan i alla fall säga att vi hittade det vi letade efter och det kommer bli kanonbra . Och jag kan avslöja att det har med Jonathan att göra. Dessutom tror jag Roger blir jätteglad .

Dagen gick jättefort. Fattar inte vart tiden tog vägen. Strax efter fem var jag hos Roger en sväng innan jag åkte hem och det är på hemvägen det händer som inte får hända . Jag släpper vägen med blicken ett par sekunder, fråga mig inte vad jag tittade på för det kan jag inte svara på, men på dem få sekunder jag inte har koncentrationen på vägen kommer jag för långt ut åt höger och när jag väl märker vad som är på väg att hända är det för sent. Jag gör allt för att styra upp på vägen igen med det går helt enklet inte, så i dryga 90 km/h åker jag ner i diket. Jag får väl tacka gud att det hände just där det hände. Diket jag körde ner i ligger utanför Falköpings flygplats och där är det extremt mjukt i marken, mer eller mindre sumpmark, och inga träd eller andra hinder "ivägen", så det som händer är att när jag kanat ner åker jag på gräset/jyttjan ca 20-30 meter innan det tar stopp. Inga stenar, träd eller stolpar i vägen som sätter stopp utan det blir ett "mjukt" stannande på gräset. Hade det varit träd, hårt i marken, ja eller vad fan som helst rent ut sagt så hade det förmodligen gått åt skogen. Åtminstone hade varken bilen eller vi klarat oss helskinnade ur olyckan. Men nu hade vi sån "tur" att det inte fanns det så till och med bilen klarade sig utan några skador, vad vi kan se nu i alla fall. Men jag måste få ge kritik åt alla dessa människor som åkte förbi och inte ens stannade för att fråga hur det var med oss . Jag stod en bra stund innan mamma, pappa, Jonny och dessutom Ulla-Britt kom till undsättning, utan att en enda liten jävel kollade läget. Däremot, precis när olyckan hade inträffat, stannade EN lastbilschaufför och frågade hur det gick. Han såg förmodligen hela scenariot och stannade för att kolla läget. Han ska ha en stor eloge för detta . Det fanns ju i alla fall EN vettig människa ute på vägen fortfarande! Sen måste jag tacka mamma och pappa för att de körde hem Jonathan och tog hand om mig , Jonny för att han kom och kollade läget med bilen och oss och för att han sen ringde och peppade mig lite , och Ulla-Britt som körde hem mig och höll mig sällskap sen och fick mig på bättre tankar ! Och givetvis tackar jag min älskade Roger som står vid min sida i vått och torrt , det finns en anledning till varför jag älskar honom sååå mycket!
För säkerhetens skull, och för att det ska finnas dokumenterat, åkte vi in till jourcentralen på kvällen. Sen unnade vi oss lite godis och pizza för att tröstäta lite, det hjälper alltid . Dessutom har jag pratat med Ingela på kvällskvisten och det kändes oxå bra !
Kan ju säga att jag verkligen lärt mig nåt av detta. Kommer ALLTID ha ögonen på vägen fram över! Det räcker med så lite så lite för att man ska vingla till och nästa gång kanske det inte går så bra som det gick idag, så därför ska jag se till att det inte blir en nästa gång!!!

Nu ska jag gå och lägga mig och få en mycket behövliga god natts sömn  .

Håll ögonen på vägen när ni kör //Malin

Ps. Glömde en sak, tack Jonny för att du hjälpte till att spola rent bilen!! Men som du säger lär vi nog hitta gräs i motorutrymmet ett bra tag fram över  Ds.

Snö

Ja, det är sant. Det snöade som fan igår . Och jag som trodde våren hade kommit. Men nu när jag kom upp så sken solen igen , väldigt konstigt väder måste jag säga.

Igår var vi på babymassage igan. Denna gång fick vi massera benen, fötterna, magen och bröstkorgen . För varje gång vi är där så utökar vi så sista gången kommer vi massera hela kroppen. Tar inte allt på en gång för det orkar inte dem små. Men vi hade mysigt i alla fall. Och innan man börjar massera ska man ta upp sina nakenfisar i famnen, som gjort att bli kissad på, vilket naturligtvis hände mig igår, igen . Det hände förra veckan med. De andra mammorna sa att nu har du väl ombyte med dig för han kissade ju på dig förra veckan med. Hm, ja, tredje gången gillt nästa gång då sa jag . Fick åka hem till mamma och låna en tröja sen för vi skulle vidare på en föreläsning på eftermiddagen och det är ju inte så trevligt att gå med en nerkissad tröja .

Nu ska jag gå och bada lilleman. Höres senare!

//Malin

Vår i rabatten

Nu ska vi se om jag kan hinna få till ett blogginlägg innan lillemannen blir missnöjd . Han sitter i babysittern bredvid mig här vid datorn, så söt så .
 
image80

Igår var vi på BVC för 2 månaderskontroll. Jonathan hade hunnit bli hela 58 cm lång och vägde 4952 g. Och allt annat såg bra ut . Skönt att höra!
Efter BVC åkte vi till Ingela en sväng och fikade lite. Det är alltid roligt att åka dit och tjöta i ett par timmar. Blev lite bilder oxå, så klart .
image81
Jonathan fick en plastspindel av Mårten som han band fast i bilstolen, ser ni den? Det gjorde Jonathan i alla fall.
image82
Humlan ville oxå va med och satt utanför köket och pep och tyckte synd om sig själv  
image83
-Hallå!!! Se på mig då!!
image84
Humlan tycker såååå mycket om Jonathan och vill helst vara med och sköta om honom hela tiden, det är därför hon är utestängd . Inte för att hon är dum mot honom.
image85
Ingela satte upp ytterligare grindar för att Humlan skulle vara tyst, men vilka kompostgaller skrämmer en welshare?!
 


När vi varit hos Ingela åkte vi till mamma, Jonathans mormor alltså. Hon ringde nämligen när jag var hos Ingela och sa att hon hade köpt en jacka till Jonathan som jag kunde komma och hämta.
image86
Så här fin var den . Tack mamma !


Hela dagen igår var grå och mulen men när kvällen närmade sig och det var dags för klubben så sken solen och det var vindstilla . Ett riktigt toppenväder för att träna hund i! Och Jonathan hade inte sovit nåt på hela dagen i princip så han sov sig igenom hela våran träning som vanligt . Än så länge är han ju så pass liten så han sover snällt i vagnen så jag får väl passa på .
Fortsatte att träna på mit förbannande läggande igår. Hon vill inte alls lägga sig snabbt . Just nu är det slut med idéer. Får fundera lite extra nu för att hitta nåt bra sätt så hon lägger sig snabbare. Annars funkar allt som det ska!

Idag var det, igen, soligt och fint när jag gick upp så jag bestämde mig för att ränsa lite rabatter. La Jonathan i vagnen och körde lite fram och tillbaka så han somnade, men han ville inte inte sova riktigt  så jag fick springa lite fram och tillbaka mellan vagnen och rabatten innan han till slut somnade och sov gott . Hann och orkade bara en rabatt men den blev riktigt fin, eller vad säger ni?
image87

Det är inte jag som har planerat den här rabatten och man kan undra, med tanke på hur blommorna är utplacerade, vad personen tänkte på när han/hon planterade  . Blommorna är minst sagt ganska så konstigt utplacerade . Ja ja, fint blev det i alla fall när allt ogräs försvann och täckbarken kom på.
Det är så skönt att ha en egen trädgård att gå ut i och greja med. Man får riktiga vårkänslor då  , och man blir lite avslappnad utav att vara ute i trädgården tycker jag! Skönt!

Min mormor var här idag och hälsade på Jonathan för första gången. Hon har bara sett honom på hemsidan tidigare. Men nu, bättre sent än aldrig, har hon träffat honom. Och jag tror nog allt att hon tyckte han var lite söt . Hon hade köpt en blomma till mig och massa fina kläder till Jonathan, det tackar vi så hemskt mycket för . Hon var här i ett par timmar och vi fikade och drack kaffe och hade det allmänt trevligt . Träffar inte min mormor så speciellt mycket för hon bor borta i Hova, 10 mil härifrån, så när hon är här får man passa på att ha trevligt! Men nu ses vi snart igen, hon kommer förhoppningsvis på Jonathans dop!
image88
Min mormor, Jonathans gammelmormor, Sirkka håller Jonathan för första gången!


Nu kan jag meddela att Jonathan är jättearg   så jag får sluta skriva nu. Däcksäsongen har ju kommit igång nu så Roger är inte hemma och kan ta honom heller så nu är det kris, om man frågar Jonathan i alla fall .

Ha det så länge //Malin

God natt

Hänt massor idag men Jonathan vill inte somna så jag får skriva imorgon!

God natt! //Malin

På besök hos farmor

Som jag skrev att det skulle vara har det dessutom varit , en riktig slappdag! Bara tagit det lugnt och glott på tv större delen av dagen. Men efter middagen så bestämde vi oss för att åka till Jonathans farmor . Hon bor i Stora Levene utanför Vara så det är en bit att åka. Vi packade in lillemannen i lite vårkläder och han blev så söt så .

image72


Farmor bjöd på kaffe och fika, fast Jonathan fick inte smaka , nog för att han har blivit stora killen, men inte stor .
Eftersom det var första gången Jonathan var hos sin farmor så var kameran givetvis med . Blev en del bilder!

image73 
Faster Jessica
image74
Farmor och Jonathan
image75
Det var så varmt hos farmor så Jonathan fick vara lite nakenfis och ligga på golvet, det trivdes han utmärkt med


Har tagit en del jämförelsebilder oxå. Som synes så är han just nu mindre än nallen . Men ack så söt !

  

Den första är tagen igår, alltså 5/4 och de andra två är tagna idag, den 6/4.


Idag har hundarna fått vila från allt vad träning heter  . Vilan är även den en viktig del i tränandet. Tror att om en hund aldrig får vara ifred från tränandet så lär den sig aldrig att koppla av. Och en hund som inte kan koppla av skulle inte jag vilja ha. Båda mina jycker är duktiga på att koppla av . Tiili har varit lite dålig på detta men numera kan hon till och med lägga sig rakt upp och ner på lydnadsplanen, när vi inget gör, och koppla av . Det är inte dåligt det! Gösta har aldrig haft det problemet. Han kopplar av var som helst! Men imorgon är vi "back in buisness" så att säga!

Klockan är mycket nu så nu är det sovdags! Natti natti //Malin

Bosrtskämd

Ja, det kan man lugnt säga att jag är på väg att bli , med sömnen alltså . Ännu en hel natts sömn. Jonathan somnade  väl vid tio eller strax där efter och sen vaknade han inte förrän tjugo över fem i morse. Då åt han en kort sväng och sen somnade han om efter jag lagt honom i sängen och så sov han till tjugo över åtta ungefär. Sen har han legat och ätit en jättelång stund och nu sover han igen . Både far och son sover faktiskt. Ville inte väcka Roger. Han kan få sova ut för en gångs skull .

Kalaset hos min syster igår var jättetrevligt . Syrran hade inte gjort nån tårta, det hade hennes svärmor gjort, och lika god som vanligt . Jonathan var snäll nästan hela tiden. När jag gav honom mat så sket han ner sig, verkligen sket ner sig . Hade fullt sjå att få av honom kläderna utan att klena ner hela honom. Det är så typiskt att han alltid ska göra så när man är borta . Det är inte första gången. Men när jag väl bytt på honom och han fått äta färdigt så la vi honom på golvet, och där låg han medans vi fikade. Sen satt vi och pratade med honom lite och då vände han nästan på sig . Hade han bara dragit till sig vänsterarmen så hade han varit över helt på mage, så nu kommer det verkligen inte dröja länge förrän han vänder sig från rygg till mage oxå . Han är så duktig min älskade son !

Innan kalaset tränade jag en sväng på gräsmattan utanför syrran. Och mitt i alltihopa så ser jag en tant som står i en av trappuppgångarna med, vad jag tror, en katt i famnen. Hon tittar lite misstänk på oss, i och med att Tiili är lös, och går sedan hela vägen bort till änden på huset, där släpper hon ner katten som jag nu ser inte är en katt utan en liten röd långhårig tax. Undrar vad hon tänkte egetnligen? Trodde hon att min hund som går fot, sitter kvar när jag lämnar henne och allt vad jag nu gjorde med henne skulle lämna mig och springa bort till henne och äta upp hennes tax? Hm, ja, jag vet ju inte vad hon tänkte jag vet bara att det aldrig skulle hända! Men det är ju inte lätt för henne att veta att min hund inte är kanibal och äter andras hundar .

Idag blir det nog en ren slappdag! Inget tränande och inget annat heller för den delen. Ska titta på reprisen på Cesar och bara gotta mig!

På återseende //Malin

2 månader

Som ni såg igår, så blev det inget skrivet . Jag var på promenad på förmiddagen för att Jonathan skulle somna och sen städade jag, vilket tog hela förmiddagen eftersom jag fick springa ut och köra vagnen fram och tillbaka när Jonathan vaknade till. Och när jag vär färdig med det och Jonathan hade vaknat ville han inte somna om utan jag fick underhålla honom och då är det lite svårt att sätta sig vid datorn och skriva. Så det gör jag nu istället!

Jonathan fyllde 2 månader igår . Han börjar bli stora killen nu . Ska ta ett kort på honom ihop med en stor nalle eller nåt liknande och sen ta en bild på honom och nallen varje månad för att se hur han växer . Kunde man ju gjort från 1 månad, men jag tyckte han var så himla liten då och det hade nog blivit svårt att få någon bra bild på honom då så jag tänkte att jag börjar med det nu . En lite kul grej så där.

Träningen med Tiili går kanon !! Fortsätter det så här bra så kan jag lugnt starta både elit lydnad och högre spår till hösten . Hon snappar upp allt och lär sig dem nya momenten kanonfort! Ska köra igång med vittringsapporterinen igen nu oxå. Måste ju ha den även i trean som jag ska tävla den 24 maj. Sist vi tävlade tran gick det skitdåligt , det var i november förra året, så nu kan det ju bara bli bättre då . Vittringen hade hon totalt glömt till den tävlingen så nu måste jag träna på det. Men eftersom allt annat gått så bra att lära in och träna borde det inte vara svårt att få henne att komma ihåg även detta momentet. Vi får väl se. Har fått massa bra tips till framåtsändadet som jag ska börja med oxå . Får väl ta mig i kragen och verkligen börja med det med. Det är ju trots allt ett moment som tar väldigt lång tid att träna in. Men jag har ju hela sommaren på mig .

Ska anmäla Gösta till MH-test oxå. De har rullande anmälningar i Skövde, eftersom han inte är en brukshund. Brukshundarna får alltid första tjing men blir det en lucka kan man ha tur att få komma med. Vore roligt och se vad han får för resultat på den lille grisen .

Idag är det kalas hos syrran. Hon fyller år på tisdag nämligen . Hela 22 år blir min lillasyster . Har bara inte kommit på vad jag ska köpa till henne i födelsedagspresent. Tycker det är så svårt det där. Får väl fundera lite till och se om jag kommer på nåt bra. Vi ska dit idag i alla fall och fika lite. Hon har säkert gjort nån god tårta!
Ska bli kul att se vad hennes kattunge Luna tycker om att få en massa folk hem oxå . Den tokfian  . Har aldrig träffat nån roligare katt förut. Hon är så otroligt påhittig! Gå gärna ut på hennes egen sida och kika lite och läs om hennes förnuliga påhitt: http://www.nogg.se/startPage.asp?idHomepage=55543

image70
Syrrans kattunge Luna. En cornish rex


Nu ska Roger låna datorn lite. Skriver mera sen.

//Malin

Trött

Har inte hunnit skriva nåt på hela dagen idag och nu är jag så trött så nu är det sängen som hägrar!

Sov så gott alla

//Malin

Babymassage och vårmarknad

Vilket superhärligt väder vi haft idag alltså. Har varit ute i princip hela dagen , måste ju verkligen ta vara på dem få soldagar vi numera har i Sverige . Åkte in till stan vid halv ett för att gå på vårmarknaden med min syster. Dessvärre blev jag sen in till stan pga att min älskade son   vaknade strax innan jag skulle åka och var jättehungrig då så det vara bara till att mata på innan vi åkte , så vi hann precis gå igenom hela marknaden innan jag fick avgå till babymassagen. Det är ju tur att systern min bor så nära att vi kan träffas dagligen ändå .

Ja, som sagt så började vi på babymassage idag. Det var jättemysigt . 6 mammor med våra bebisar var det. Vi satt på golvet i en ring, spelade speldosemusik och hade det urmysigt i 1,5 timma. Idag fick vi lära oss att massera benen, fötterna och göra "kolik-massage". Mycket givande måste jag säga . Nästa vecka ska vi fortsätta och lära oss flera kroppsdelar! Ser fram emot detta!

Efter massagen gick jag en vända till på marknaden och nu fick Gösta gå med en sväng. Han är så duktig och går snällt vid sidan av vagnen, utan att dra och bryr sig inte om vare sig folk eller hundar . Den så kallade kamphunden är cool-lugn  . Men han skrämde, tydligen, en mamma och hennes två barn  . Jag mötte dem på en trottoar och när mamman fick syn på Gösta slet hon åt sig sina ungar och sa: -Akta er, en kamphund! Då jag verkligen inte ser Gösta-grisen som en kamphund började jag titta mig omkring för att se kamphunden men kom på att det måste vara min hund hon menar. Snacka om att skrämma barnen i onödan  ! Tycker synd om ungarna och var nästan på väg att säga till henne, men kände att jag inte orkade ta diskussionen då hon förmodligen inte hade gått med på mina argument FÖR min hunds ras ändå .
 
Bättre sent än aldrig fick jag bilden vår ordförande på klubben tog på mig och Tiili när vi vann KM:et. Visst är vi fina?!

image69


Over and out //Malin

Hela natten!

Yippi!! Nu har jag fått sova en hel natt i natt . Jonathan somnade vid 21 igår, men vi väckte honom strax efter 22 när vi skulle gå och lägga oss för han hade ingen pyjamas på sig och behövde få blöjan bytt. Men när vi kom upp i sovrummet var han på väg att somna igen så jag la honom i sängen och ja, sen sov han . Ända fram till klockan 5 imorse sov han! Det måste man väl räkna som en hel natts sömn eller?! Och inte nog med det, trodde att han skulle vakna ordentligt då men inte då. Han åt en sväng och sen la jag han i sänge och han somnade igen . Sov nu fram till 7.40 och tro det eller ej men han sover faktiskt igen nu! Det måste bero på att han sov så himla dåligt igår antar jag. Skönt är det i alla fall .

Idag ska jag och Jonathan på babymassage. Det ska bli kul att få träffa lite andra mammor och dessutom få lära sig att massera sitt barn. Blir nog en mysig stund tillsammans .

Kan meddela att även idag skiner solen , så nu blir det till att äta frukost och så ta en ordentlig promenad så här på förmiddagen!

//Malin

Hundar och deras udda stilar

Idag har det varit ett sånt där toppenväder igen . Ca 10 grader varmt i skuggan och strålande solsken. Så strax efter två idag packade vi in oss allihopa och åkte till Tomtens BK för att träna ihop med Ingela.
Jonathan var nyäten och hade inte sovit på hela förmiddagen så han var snäll som en ängel  och sov igenom vårt träningspass plus att vi hann fika och hjälpa en kompis med sitt framåtsändande .
Jag tränade faktiskt båda hundarna idag, fast mest allvarligt med Tiili då förstås. Hon går så jävla bra nu sen vi fick hjälp utav Arne, så tack Arne för all hjälp , utan dig så hade vi inte varit så här duktiga nu och dessutom hade det nog inte blivit mycket tränat heller för den delen. Så nu har jag tänkt att utöka mitt, redan rätt stora, prisskåp lite till . Har tävlat 22 gånger sammalagt och utav dem har jag stått på pallen 12 gånger, det är inte illa pinkat det inte . Men bättre ska det bli! 
Gösta är riktigt duktig med faktiskt, men för hans del räcker det med att gå fot typ två vändor, träna lite apportering och göra nån inkallning så är han trött rästen av dagen sen . Ja, egentligen är han väl nöjd bara han får vara med .  

En skön dag som denna bjuder jag på lite sköna bilder på lite sköna hundar:

image65
Ulla-Britts hund Ross, med världens största öron  från en stol har man full koll på allt!

image66
Inte alla hundar som har sån lyx som Tiili, ett halvt baksäte alldeles för sig själv , men givetvis i bilsele för att sitta säkert i bilen. Här sträcker hon ut sig i mitt knä efter KM:et den 29/3.

image67
Mammas och pappas rottweiler Stumpan har en egen fotpall som hon sitter på och håller koll på gatans ungar!

image68
En, tycker jag, extremt charmig bild på mina älskade hundar!

Och det får avsluta dagens inlägg //Malin

Vårkänslor

Man kan inte få annat än vårkänslor när solen skiner och det är över 10 grader varmt i skuggan! Hade inte tänkt åka till stan idag men när jag fick syn på det vackra vädret började det spritta i kroppen och då måste jag ut och hitta på saker. Käkade lunch med Roger och sen åkte jag upp till stan och vandrade runt lite med Gösta. Sen fikade jag med Ulla-Britt ett par timmar, till Roger slutade jobbet. Jag och Roger åkte och handlade lite och sen kunde jag ju givetvis inte hålla mig från klubben. När det är så fint väder så kan jag bara inte låta bli att träna. Och jag tränade ganska mycket idag faktiskt. Lyckades nästan träna in apporteringen med dirrigering idag! Det är inte dåligt det! Det är så roligt att träna igen nu när jag inte är jättetjock utan orkar röra mig! Och när jag dessutom har snälla kompisar som tar hand om Jonathan går det riktigt bra att träna!

Men nu är det sängen som gäller...skriver mer imorgon!

Natti //Malin

Äntligen

Nu så kan man äntligen uppdatera bloggen. Känns som det tagit en hel evighet innan det gått att logga in igen. Men nu är vi på G .

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så vann jag och Tiili vårat KM i lydnad i lördags . Och som ni vet, ni som läser min blogg aktivt, så hade jag gått in för att vinna detta år. Jag har varit med i flera år på KM:et men aldrig vunnit det så nu tyckte jag det var dags . Jag har legat i och tränat massor inför detta och lyckats få allt att fungera riktigt bra. Men sen är det som vanligt att det inte går som jag vill på tävling . Antagligen blir jag så nervös och dessutom har jag sån prestationsångest så Tiili blir väldigt påverkad av detta och då fattar hon inte ens ett sådant enkelt moment som läggande under gång. Och det är alltid det momentet som går fel på tävling. Men jag gjorde en chansning denna gång och drog i med ett dubbelkommando och då la hon sig . Sen hade jag väl lite tur med att det var P-O som dömde oxå, han är rätt snäll i sin bedömning över lag. 181 poäng fick vi ihop! Det är inte illa det!! Tvåan fick bara ihop 132 poäng och trean 129, om jag minns rätt. Så med andra ord hade jag 49 poängs marginal! Känns bra .

Igår var jag nere på klubben en extra gång innan Arnes grupp. Ulla-Britts träningsgäng var nämligen där så då passade jag på att åka dit och träna jag med. Ulla-Britt tränade inte själv så hon tog hand om Jonathan åt mig så jag kunde köra ett pass utan att bry mig om honom . Sådant är alltid tacksamt! Sen var det inte många timmar till nästa pass, då med Arne. Denna kväll la vi i lite allvar i träningen och tränade en hund i taget och alla andra tittade på så att vi kunde se vad vi gjorde för fel och hjälpte varandra till ett bättre resultat . Den här typen av träning gillar jag skarpt, för jag får även då träna på min nervositet och prestationsångest. Den dyker nämligen upp när jag ska prestera inför grupp, även om det bara är träning. Så det blev dubbel träning för mig. Hoppas vi kan fortsätta träna så här i fortsättningen. Vi har mycket nytta av det allihopa . Sen bokade jag och Catharina in en tävling i slutet på maj med. Hon har fortfarande inte kommit ut på tävlingbanan och gör det inte om hon inte får sällskap och stöttning så jag ställer upp och tävlar en trea till för hennes skull, så nu får jag ligga i lite igen . Men det är akktid kul att träna inför tävling!

Var hos tandläkaren igår oxå och det var inget roligt . Är väl i och för sig aldrig roligt att gå till tandläkaren men under graviditeten har jag småätit onödigt mycket och detta har bidragit till en hel del kariesangrepp, tandsten och inflamerat tandkött . 6 hål hade jag som behövde åtgärdas och så passade hon på att ta tandstenen igår, sen bannade hon mig och påminde flera gånger om att äta max 5 mål om dagen, borsta tänderna 2 gånger om dagen, använda tandtråd 1 gång om dagen plus att jag ska skölja med flour två gånger dagligen! Bäst att sköta sig nu, för med tanke på vad det kostade igår hos tandläkaren så lägger jag hellre den tiden och oengarna på att sköta tänderna! Skärpning nu Malin !!

Nej, nu är det frukosttime! //Malin

RSS 2.0