KM

Yippi!! Idag, äntligen, så vann ja KM i lydnad! Och inte nog med att jag vann jag gjorde det med nästan 50 poängs marginal!! Kul! Skriver mer om allt imorgon men här kommer lite bilder från idag.

 
Min superdujtiga hund och dem fina blommorna jag fick för att jag vann!

  
Efter tävlingen var alla trötta. Tiili har rullat ihop sig skönt i bilen och Jonathan sover gott i bilstolen!


En trött Tiili sträcker ut sig i en stolt mattes knä i bilen!

God morgon

Idag har jag fått sova relativt länge innan lillemannen väckte mig. Skönt! Jag ställde väckarklockan igår för säkerhets skull men som vanligt har jag inte behövt använda den. Har en levande väckarklocka och han vaknar oftast låååångt innan vi egentligen ska gå upp. Men men...nu är jag uppe i alla fall och bebisen har fått mat och somnat om igen. Så nu ska jag käka lite frukost ge hundarna lite frukost och sen är vi väl i princip färdiga för att åka till klubben och tävla KM i lydnad. Både jag och Tiili är laddade till tusen så det ska nog gå bra idag!

Återkommer med resultat från tävlingen!

Malin

Dans på hallmattan

Mm, inte bara på Let's Dance dansas det utan även på vår hallmatta. När Tiili ska lägga sig nånstans så måste hon bara dansa runt ett X antal varv först. Det ser himla roligt ut. Sen kom hussen hem nästan precis när hon lagt sig och då måste det ju dansas runt lite till!

Och så var Let's Dance avgjort denna säsongen då och enligt mig så vann rätt par! Dem är superduktiga tycker jag! Kolla själva: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.359979

Nu är det sängen som hägrar! Natti! //Malin

Monstermöbler

Ja, det är säkert! Vi har monstermöbler hemma . I alla fall om man frågar fröken Tiili. På storarumsgolvet står det en STOR JÄTTEFARLIG BABYSITTER i grönt med extremt farliga nallar på! Den har aldrig stått där förut och, enligt Tiili, ska den inte stå där heller! Inte nog med detta, rätt som det är står hon ute i hallen och morrar för att skrämma bort en stol som har åkt omkull i vårt lilla extrarum. Inte klokt vilka farliga möbler vi har hemma !

Spännande i Let's dancefinalen!! //Malin

Lång dag

Ja, det blev en riktigt lång dag igår. Det var därför jag inte skrev nåt sen.
Först var jag i Skara en sväng för att jag skulle inhandla mig en vårjacka. Men jag hittade inte nån jag gillade så det blev ingen. Däremot köpte jag kompostgaller på Jula . De funkar så bra som grindar hemma, ett tag i alla fall . Tiili skulle aldrig gå nära ett kompostgaller för hon tycker dem är jätteäckliga medans Gösta kan gå rätt igenom dem för han tycker dem är urlöjliga . Men som sagt de funkar ett tag och så får man köpa nya emellanåt. Och nu hade dem billiga galler på Jula så jag passade på när jag ändå var i Skara. 
Jag var i Skara hela förmiddagen så när jag kom till stan åkte jag direkt upp till Roger för att vi skulle käka lunch ihop. Vi tänkte käka hos kompisen Karin på Mat och sånt så dit åkte vi. Men när vi kom in där hade dem visst bytt ägare . Här hänger vi inte med nåt på svängarna . Men vi åt där i alla fall. Efter lunchen hade vi APT med jobbet. Och som vanligt så var Jonathan favoriten . Inte så konstigt när vi har en sååååå söt son!! När mötet var slut åkte jag upp till Roger igen och hämtade honom och så åkte vi till den nya affären som öppnade igår för att kika lite. Hittade inget där direkt så Roger föreslog att vi skulle åka till Em möbler i Skövde och kika. När vi kommit halvvägs till Skövde sa Roger att han inte visste var EM låg, och det visste inte jag heller, men skit samma sa vi, det löser sig säkert när vi kommer dit . När vi väl kom till Skövde fick jag syn på A-möbler, där går vi in sa jag. Och sagt och gjort. En timma senare åkte vi hem och då hade vi köpt både soffa och soffbord . SÅ blev det med EM möbler
Både hundarna och Jonathan var snälla som änglar hela dagen . Jonathan åt en sväng innan jag åkte till Skara och somnade sen. Inne på Jula-huset vaknade han och åt en sväng till och somnade igen. Sen åt han inte förrän på APT:t vid två halv tre och somnade sedan igen efter att ha varit vaken på hela mötet, men ändock snäll . Sen åt han inte förrän vi kom  hem vid tio över åtta på kvällen. Men han var inte direkt jättehungrig då heller, utan åt lite och var vaken två timmar innan han somnade om igen, och sen sov han fram till två när han vaknade igen. Han hade nog en riktigt sömnig dag igår ! Synd att han inte är så snäll jämt . Nä, då skulle det allt bli bra tråkigt !

Det är väl tur att mina hundar är vana att va med överallt och att åka bil. De tycker nog det är skönt att slippa att få vara hemma ensamma som vissa hundar får vara väldigt långa stunder. Det behöver aldrig mina. De är med jämt! Och de säger aldrig nåt utan hoppar snällt in i bilen och bara hänger med! Skönt!

Det var riktigt skönt att få komma hem efter denna otroligt långa dag i alla fall. Åkte hemifrån vid halv tio på morgonen och kom som sagt hem tio över åtta på kvällen. Allihopa var vi trötta och hungriga då! Sen blev det tidig i säng!

Idag har vi oxå hållt igång hela dagen. Började dagen, som vanligt, med att städa. Har gjort fredagen till städdag för att få det gjort. SÅ skönt att ha ett rent hus på helgen tycker jag . Sen lagade jag mat till mig och Roger som jag tog med in till stan när Roger hade lunch. Efter lunchen åkte jag ner till mamma för det var meningen att jag skulle träffa min gudmor hos mamma idag men hon var förkyld så hon kom inte . Men mamma hade varit och hämtat presenten hon köpt till Jonathan så han fick den i alla fall . Han fick en grön body med blåa figurer på och ett par blåa byxor och ett par matchande strumpor. Så tjusigt så! Det tackar vi för !
Sen fick vi för oss, jag och mamma, att vi skulle gå upp till stan och kika lite. Och sagt och gjort. Det var ritkgit skönt faktiskt, trtos att det blåste kallt.
På stan träffade jag Mia med Dollar. Dollar är min mammas rottweilers halvbror. De kommer från samma kennel. Har inte träffat Mia på länge och var osäker på om Dollar levde då alla hans syskon är avlivade pga E-höfter. Men som ni förstår så levde han . Frågade hur det var med hans höfter och han har tyvärr oxå E-höfter så han har inte så långt kvar i livet han heller . Mia sa det att han får va kvar så länge han inte har ont, vilket han, tack vare att Mia håller honom smal, inte har. Hon hade dessutom kastrerat honom för att han hade varit lite mopsig mot andra hanar och ska ju ändå inte användas i avel. Kul att se er   !

Körde igenom lydnafsklass ett med Tiili idag oxå. Vi ska ju vara med på KM:et imorgon och jag kände att jag behövde träna lite. Inte för att hon inte kan, vi är ju trots allt i elit, utan för att hon inte ska vara allt för laddad imorgon då vi inte har tränat nåt sen i tisdags. Men allt gick jättefint. Och apporteringen sitter riktigt bra nu. Inget tugg! Så nu får ni hålla tummarna för oss imorgon !

Nu är jag äntligen hemma och har lagt Jonathan i sängen för han totalt heldäckade hemma hos mamma. Men givetvis bara för att jag skriver så nu så vaknade han  . Ska gå och ta hand om min son och invänta finalen på Let´s dance.

Heja "Mat-Tina" //Malin

Lite gamla bilder:
   
Tiili 9 veckor              Gösta 12 veckor      Gösta & Tiili              Mammas rottis Stumpan

God morgon

Jonathan har sovit relativt bra i natt  . Han somnade nog vid tolv eller nåt liknande igår och sov fram till ca fyra, då var jag uppe och ammade en sväng. Han somnade om sen och sov fram till sju ungefär och nu har han somnat om igen . Så då får man som vanligt passa på med sin mammatid. Ska kika lite på nätet sen blir det frukost och dusch i lugn och ro. Det är minsann tur i alla fall att man kan få lite tid för sig själv. Men det blir inte så mycket tid så man får verkligen passa på  . 

Idag är det fullt upp känns det som. Ska först iväg till Skara en sväng och köpa en vårjacka. Sen blir det lunch med Roger och efter det  har vi APT med jobbet. Fast det är skönt att det händer lite emellanåt annars skulle jag bli helt "försoffad" .

Igår var jag inne i stan och hälsade på Ann-Sofie och Lovisa. Vi gick en jättepromenad på 1,5 timma med bebisarna och hundarna . Kändes riktigt bra att komma ut och röra på sig ordentligt, och dessutom med trevligt sällskap . När vi varit så nyttiga så var det gott med lite fika efteråt . En kopp kaffe och hembakta kakor. Riktigt smaskens var det  . Det måste vi göra om!!

Nu väntar frukosten...//Malin 


Ny "look"

Ja, när Jonathan sover så får man ju passa på och göra det man verkligen känner för . Så nu har jag suttit ett par timmar med min hemsida och gjort om framsidan . Sånt tycker jag är jätteroligt!! Så surfa runt på den och njut . http://www.smedjebacken.org/

//Malin


Stolta faddrar

Skulle ju kika på soffbord i eftermiddags. Men vi kom väl fram till jag och Roger att vi egentligen inte har några möbelaffärer i Falköping . Vi hade Mio ett tag men de har slagit igen för att flytta till sora metropolen Skövde , och vi har Jysk, om man nu kan kalla det möbelaffär?! Så ja, vad ska man säga? Kan väl säga så mycket i alla fall att vi inte har hittat nåt bord än . Kollade in Ikeas hemsida oxå, men jag vill ha ett bord utan hyllor under och då blev det genast svårt. På Ikea finns det ett enda utan hyllor under och det verkade inte vara nåt att ha med tanke på det otroligt låga priset, 299:-  . Ska man behöva åka land och rike runt för att hitta det perfekta soffbordet  , hoppas verkligen inte det!!

Var sedan en sväng på hundklubben, eller ja, två timmar blev det . Tyvärr, eller vad man ska säga , så blev det inte mycket tränat då det är fullt med snö på planen och denna snö har under dagen tinat lite och när jag nu skulle ge mig ut där så var det givetvis skare på snön och detta gick inte alls ihop med min kära hunds skadade tass . Hon hade väldigt ont av att gå i snön och haltade faktiskt, då har hon ont . Så vi höll oss till den pyttelilla ytan med gräs och tränade ytterst lite fot och en del apportering istället. Sen passade jag på att träna platsliggning ihop med Ulla-Britt och Ross.

 
Som ni ser så ligger dem så lugnt och fint så .


Sen blev det en timmas fika , och lite ammning . Blev så himla kallt när solen gick ner så det gjorde absolut inget att det inte blev mer träning idag faktiskt .
Väl inne i stugan så var båda Jonathans faddrar med, Ingela och Ulla-Britt, och båda Susannorna som är stormförtjusta i Jonathan. Ni kan tänka er hur gargongen blev . Ulla-Britt var mäkta stolt över att vara fadder och bar omkring på han i stugan och när han började skrika tyckte Susan G att han ville komma till henne eftersom han skrek . Ja herre gud vad vi skrattade!! De är så söta allihopa !! Tur att man har såna vänner måste jag säga  . Vad hade jag gjort utan er?      

Nu vet jag vad jag ska göra i alla fall...gå och lägga mig och sova  !!

Natti natti //Malin

Hushållsarbete

Idag har jag varit hemma hela dagen och pysslat med hushållsarbete . Kanske inte världens roligaste jobb men när man har en överfull tvättkorg med ren tvätt så är man så illa tvungen till slut att göra nåt åt det . Och det har jag gjort idag. Jag har vikt och lagt in all ren tvätt så nu sitter jag här medans Jonathan sover och tar en väl förtjänt paus . Så skönt
Och som synes så har jag ändrat utseende här igen. Inte så mycket mer än att jag bytt bilderna längst upp, men ändock en förändring . Tyckte det blev rätt bra faktiskt

Ska åka in till stan sen och kolla på soffbord med Roger. Vi ska byta både soffbord och soffa, men eftersom en soffa kostar betydligt mer än ett soffbord så börjar vi med bordet . Ska ut och kika på Ikeas hemsida en sväng oxå för att se vad de har att erbjuda . Måste ju jämföra lite .

Sen kan jag inte hålla mig utan måste bara åka en liten sväng ner till klubben och träna i eftermiddag oxå .  Vädret nästan skriker åt mig att gå ut och träna. Det är riktigt toppen här. Solen skiner för fullt och det är 2 plusgrader . Härliga vår kom tillbaka  !! Men som sagt, en sväng till klubben blir det i alla fall. Håller ju på och laddar inför KM:et på lördag

Nu ska jag kolla in soffbord! //Malin 

Snö

Ja, nu ska vi väl inte klaga. I alla fall inte dem som tycker att vi har haft för lite snö i vinter  . Idag har det snöat mer eller mindre hela dagen. Men jag vet inte, jag tycker hellre att våren ska komma  . Nu är jag så tävlingssugen vad gäller Tiili men det är lite svårt att träna när det är flera decimeter snö på planen   . Jag har varit nere på klubben idag för en av mina gamla kursare ville göra färdigt sitt allmänlydnadspass som hon inte hunnit med tidigare. Och givetvis så vräkte snön ner medans vi var ute  . Men hon lyckades bra ändå. Hon är så duktig med sin hund  . När vi sedan gick in för att dricka kaffe slutade det givetvis att snöa, det är så typiskt  .
Jag lyckades övertala Roger att åka med till stan för att ta hand om Jonathan under tiden vi grejade på klubben   . Och han lyckades i sin tur övertala Jonny att följa med så de kunde gå på promenad i stan med Jonathan och Gösta. I 1,5 timma var de borta. Jag hann till och med att köra igenom lydnadsklass 1 med Tiili innan de kom  . Började nästan undra vart de tagit vägen  . De hade gått och gått, och stackars Jonny som varit i Kläppen och åkt skidor i flera dagar hade ont i benen och tyckte inte alls de skulle gå så långt, tji fick han .  

Är så nöjd med Tiili. Lydnaden gick väl inte så jättebra idag pga snön som hon tycker är så rolig men jag har lyckas få henne att hålla apporten utan att tugga  . Har varit lite ihärdig och passat på att träna apportering framför tv:n med en hel hög med godis varje gång. Allt går med lite tålamod är helt klart i alla fall för jag trodde aldrig jag skulle få bort det tuggandet  . Så nu vet jag helt klart att tålamod är hundförarens bästa vän  !

Nu är min älskade son inte alls nöjd så jag ska ta och ta hand om honom.

Ha det //Malin

Sömn

Känns som en hel evighet sen jag fick sova ordentligt  . Innan Jonathan föddes hade jag så ont av foglossningar  så då kunde jag inte sova för det. Och nu när Jonathan är född så vaknar han alltid en gång på natten så då får man inte sova för det. Undrar när man ska få sova en hel natt  ? Dit längtar jag just nu i alla fall!

//Malin

Påskdagen...

...har vi inte firat heller direkt. Vi bjöd hit Rogers far på lite kaffe, kanelbullar och nybakt sockerkaka . Men innan vi unnade oss detta tog vi en promenad tillsammans i det vackra, man otroligt kyliga, vintervädret  . Vi har fått en hel del snö hemma och detta tyckte Tiili var jätteskojigt  . Sen hjälpte svärfar till och fick ut henne i jättedrivorna så hon fick jobba lite. Tog lite kort med mobilen. Kanske inte syns så jättebra, men man kan ana att det är en del snö i alla fall  .

      

Gjorde lite upplet med hundarna oxå när vi ändå var ute. Brukar "tappa" våra vantar efter oss och så får de springa tillbaka och leta upp dem. Ett enkelt men roligt sätt att aktivera dem på! Efter denna kyliga promenad var det riktigt skönt att få komma in och dricka lite varmt kaffe  . Kaffe smakar alltid godast om man varit ute och grejat först tycker jag!

Idag har svärfar, alltså Jonathans farfar, hållt i honom för första gången  . Vet inte varför han inte gjort det tidigare, men det har väl bara inte blivit så. Men nu har han gjort sin "debut" i alla fall  .

Båda hundarna har varit skadade oxå. Häromdagen gick Gösta på tre ben och bara någon dag efter så blödde Tiili som hejsan ur sin högra framtass . Gösta blev bra efter bara nån dag och det märks inget av att han har gjort illa sig i benet. Tiilis skada däremot gör sig till känna emellanåt. Inte att hon har ont, men som idag när hon har sprungit och lekt i snön så börjar det blöda lite igen. Hon har inte ont av det och det slutar snabbt så det verkar inte vara så farligt. Det ska mycket till för att Tiili ska visa att hon har ont. Det är väl det enda hon inte är mesig med  .

Nä, nu ska jag gå ner och göra mina pojkar sällskap. Min käre son   verkar inte helt nöjd så det blir till att sätta sig och amma lite igen.

Ha en fortsatt trevlig påskdag! //Malin








Så kallad mammatid

Det är ett ord som min kompis Ingela har kommit på. Det är alltså den tid som vi mammor får för oss själva . Men när man har en liten bebis på 1,5 månad är det svårt att få till någon mammatid . Eftersom jag dessutom ammar så blir det extra svårt, så jag får passa på när Jonathan sover , vilket både han och pappa Roger gör just nu  .

   
Detta är visserligen gamla bilder, men kan man bli sötare när man sover  ?! Enligt mig, så nej, verkligen inte , men jag kan vara en aning partisk i den här frågan  . Ingen är väl sötare än ens eget barn!?

Det har varit riktigt kallt inatt. Vid ett i natt stod termometern på 13 minusgrader. Det måste vara rekord för den här vintern då det varit rena rama våren sen i december eller nåt . Men idag blir det en riktigt fin dag, nu skiner solen för fullt och det är helt vindstilla  , en riktig vinterdag, för en gångs skull . Så nu ska jag gå och äta fruktost och vänta på att mina pojkar vaknar så vi kan gå ut på en härlig promenad i det fina vädret  .

Ha det så länge...//Malin

Påskafton

Idag har vi varit hos mamma på "påsklunch". Vi firar inte påsken direkt men det är ett tillfälle att umgås på, alla tillsammans . Det var jättetrevligt och jättegott , tack mamma!

Riktigt kallt har det blivit oxå! 9,4 grader kallt var det när jag kollade temrmometern sist. Så kallt har vi verkligen inte haft det på länge. Nu har den där vintern kommit som inte har varit tidigare och som vi inte trodde skulle komma! Jag var rätt nöjd med våren så den får gärna komma tillbaka faktiskt  .

Ulla-Britt var förbi en sväng nu på kvällen oxå. Hon hade med ett jättestort påskägg till Jonathan  , men eftersom han är så liten och inte kan äta godis än så var det två gosedjur och ett påskkort i det istället  , det tackar vi så hemskt mycket för  .

Nä, nu är det natti natti! //Malin

Ny blogg

Som ni ser har jag skaffat mig en ny bloggsida  ! Den gamla var så tråkig så jag ville förnya mig lite . Alla inlägg från mars har jag kompierat från den gamla bloggen och lagt ut på den nya för alla intresserade. Resterande inlägg är alltså borta. Hoppas den nya bloggen ska vara lika roande som den gamla  !!

Ha det så länge //Malin

En vacker...

...vinterdag är det verkligen idag , men det är väl lugnet före stormen antar jag . Meterologerna har ju varnat för oväder lagom till påsk. Massa snö och blåst. Det är väl tur att vi inte har planerat nåt och skulle vi få för oss att åka nånstans är vi väl en av de få som fortfarande har vinterdäcken kvar på bilen . Polisen befarar ännu en påsk med många dödade och skadade i trafiken . Det fina vädret som varit har ju fått folk att verkligen tro att våren är här och därför satt på sina sommardäck. Dessa skulle inte jag vilja möta i trafiken nu . Kan inte va kul att kana omkring på snön. Sen har ju folk ingen som helst tanke på att ta det lite lugnt heller i vårt stressade samhälle så påsken blir väl som vanligt inte gul utan svart !

I tisdags, den 18/2, var vi på BVC igen. Jonathan var då 6 veckor och 1 dag . Som vanligt var det dags för att vägas och mätas. Han vägde 4404 g, var 55,5 cm lång och huvudet mätte 37,8 cm . Han växer den lille parveln! Han känns så stor, fast han är så liten .  Efter vi varit på BVC åkte vi upp till Ulla-Britt och fikade. Så trevligt att få komma ut och träffa mina kompisar, blir lätt lite tradigt att bara gå hemma . Och sen är det alltid roligt och prata hund! Frågade dessutom Ulla-Britt om hon ville bli fadder, eller gudmor, till Jonathan. Och oj, vad glad hon blev att jag frågade . Hon har aldrig fått bli gudmor till någon förut och ville absolut bli det till Jonathan. Kul att få göra någon sååå gald . Eftersom Ulla-Britt är frisör så blev vi inte så länge där utan for vidare till Ingela för mera hundprat och fika . Frågade även henne om hon ville bli gudmor. Hon reagerade inte som Ulla-Britt utan blev snarare "bara" jättestolt! Kul! Så Jonathan kommer att ha 4 faddrar. Farbror Jonny, moster Caroline, Ulla-Britt och Ingela  Det blir kanon det!!


Hann ju inte skriva klart igår så jag får ta med det här oxå nu då .  Var hos veterinären med Tiili igår för att få sin p-spruta. Hon är lite mesig och tycker det är såååå äckligt hos veterinären och framförallt när de ska sticka henne , så jag hade med Caroline som hållhjälp. Men det verkar som hon ändå vant sig lite vid att bli stucken nu, är ju ändå ett gäng sprutor hon fått nu, så vi behövde inte våldhålla henne denna gången i alla fall . Sen försökte djurvårdaren fjäska med hundgodis, men det köpte hon inte. Däremot tyckte hon att deras havreflarn var goda ! Hon är lite knasig hunden . Efter besöket hos veterinären åkte vi ner till mamma. När hon hade ätit lunch med pappa och jag ammat Jonathan så gick vi en långpromenad med alla hundarna. Mamma släppte Stumpan och Gösta fick springa lös, och det gick riktigt bra trots att Tiili var med. Stumpan är verkligen inte ute för att bråka. Skönt det! När hundarna fått sin promenad fortsatte vi vår ner till ett kondis på ranten och tog oss en fika. Som sagt, skönt att komma hemifrån och göra nåt än bara sitta hemma och glo .


Ikväll ska jag en sväng till hundklubben tänkte jag. Blev ju inte så mycket tränat i måndags så jag tänkte ta igen det idag. Behöver fortsätta med mina högremoment och lkl III momenten. Hoppas dessutom att Jonathan kan vara så snäll och sova i vagnen så jag kan träna utan bebis på magen . Inte för att det gör nåt att ha han på magen, men det underlättar att inte vara ytterligare 4 kilo tyngre .


Nepp, nu ska jag ta mig en tupplur...får passa på när bebisen sover //Malin


Vinter...

...och riktigt kallt har det blivit. När jag kollade temperaturen nu så stod den på 5,3 minusgrader! Det var länge sen vi hade det så kallt. Det kändes riktigt i vinden tidigare idag att det var kallt oxå. Gick en långpromenad med hundarna i stan idag och det blåste kallt som skam , trots det otroligt vackra soliga vädret. Däremot om man gick med vinden i ryggen var det ritkigt skönt .


Nä, nu måste jag gå och ta hand om min son så Roger får sova, skriver mer imorgon!


Sov så gott //Malin


Rena rama...

...snöstormen har det varit idag!! Fick en smärre chock när jag drog upp persiennerna imorse  och såg att det var alldeles vitt . Snacka om väderomslag . Igår var det 8 grader varmt och strålande solsken! En riktigt härlig vårdag! Och idag var det en ruskig vinterdag . Jag som hoppats på att våren verkligen var här. Roger pratade senast igår om att eventuellt sätta på sommardäcken, men som tur var så sitter vinterdäcken fortfarande på . Hade inte varit kul att ge sig ut i snöyran med sommardäck!

Trots ovädret har vi varit på klubben en sväng ikväll . Men min son tyckte tydligen inte vi skulle träna nåt för när vi kom dit så vaknade han och vägrade somna om . Så inte förrän klockan var nästan halv nio, efter två koppar kaffe, en amningsomgång och en våffla med grädde och sylt bestämde han sig äntligen för att somna .  Tyvärr var det bara jag i träninsgruppen, trots bebis, som trotsade vädrets makter och åkte till klubben för att träna . Men då fick jag tillfälle att börja med framåtsändandet. Dessvärre, eller vad man ska säga , så älskar Tiili att leka i snön så det blev inte mycket allvar i den träningen så vi la ner . Satsar på att det är barmark nästa måndag istället .


Nu är det natti natti som gäller...träna lugnt //Malin


Staffar...

...säger dem ska va hanhundsaggressiva.  Ja, alltså att dem föds till det. Detta kan jag motbevisa . Idag har vi varit hos några kompisar till oss och de har 4 hundar, samtliga fertila hanar! Kompisens mamma har dessutom 2 hanar som brukar vara där oxå, alltså sammanlagt 6 hanar! Detta fungerar alldeles utmärkt . Jag brukar åka dit och hälsa på för att det är så nyttigt för Tiili att umgås med flera hundar samtidigt och när Gösta kom in i bilden var det ju ypperligt att åka dit och vänja han vid att va tillsammans med andra hanar . Så idag har vi varit där och hälsat på och lekt lite. Men gösta har bara lekt med 3 hanar samtidigt idag . I bildgalleriet finns det bilder från detta, gå gärna dit och kika! Kan ju säga att han är allt annat än hanhundsaggressiv .

Kompisen hade "lite" kläder efter sina pojkar som vi fick oxå . "Bara" 9 kassar blev det . Det tackar vi så hemskt mycket för . Kläder går ju alltid åt i den här åldern när de växer mycket!

Sen passade vi på och grillade lite korv i den härligt varma vårsolen som visade sig en stund på förmiddagen . Årets första grillnig, och dessutom över öppen lägereld! Mycket trevligt  det får vi göra om någon gång!


Nä, melodifestivalen har börjat så nu är det tv:n som gäller!!

Ha det så bra och tänk på att bara för att de är hanar behöver de inte va osams  //Malin


Med bebis PÅ magen...

...tränade vi i måndags . Det gick kanon! Det enda som var lite svårt att träna var lydnadsklass etts apportering och språngmarsch . Annars går det fint att ha Jonathan i bärsele på magen och träna med Tiili samtidigt. Tiili bryr sig inget om det, hon är bara glad ATT man tränar . Så ikväll bär det iväg igen tänkte jag. Roger ska till sin bror och kolla på hockey och jag är inte superintresserad av det så jag åker hellre ner till klubben och tränar . Har ju ett KM att vinna .


Har bestämt mig för att omplacera två av mina katter oxå . Känner att tiden de skulle behöva inte finns där och inte kommer att finnas på ett tag heller . Satte ut annonser på Barbie och Edward igår och till min stora förvåning flyttar Edward redan nu på söndag . Trodde inte det skulle va så lätt att omplacera en vuxen bondkatt. Men han har nog sitt supertrevliga temperament att tacka för . Han flyttar till en äldre dam i Skövde som förmodligen kommer att ta till sig denna katt till sitt hjärta . Fick svar på Barbies annons oxå. En uppfödare som haft uppehåll i sitt katteri och som ska ta upp det igen verkade väldigt intresserad av henne . Hon ville ha lite fler bilder på henne så hon får se hur vacker  hon är först innan hon bestämmer sig. Sen har hon närmare 20 mil hit oxå så det är inte bara att åka och kika. Men hon verkade hemskt trevlig så bestämmer hon sig för Barbie är jag övertygad om att hon kommer få det toppen . Den gamla kärringen Duchess får bli kvar. Hon är för tjurskallig för att nån skulle vilja ha henne .


Jag och Roger har äntligen bestämt oss gör att Jonathan ska döpas. Så nu har man ett dop att planera oxå!

Ha det bäst i vårrusket //Malin


1 månad...

...har han hunnit bli vår lille Jonathan . Och på "månadsdagen" var vi på BVC och vägde och mätte honom. Han har blivit hela 54 cm lång och väger hela 4010 gram . Han blir stor den lille . Hände en liten olycka den dagen oxå. Precis när jag kom in på vårdcentralen fastnar mitt skosnöre på höger skon i min vänster sko och jag faller som en fura . Jag hade då, som tur var, Jonathan fastspänd i bilstolen så han märkte typ inget, pust. Han vaknade till och gjorde ett gnyende men sa sen inget mer. Sen hade jag skötväskan i vänster hand så jag hade inget att ta emot mig med så jag slog i mitt högerknä rätt bra och landade på brösten . Och kan väl säga att när man har ömma bröst sen innan så är det inte särskilt skönt att få hela sin tyngd på dem . Och nu tror ni givetvis att jag fick hjälp eftersom jag ramlade på ett sjukhus, men det kan jag meddela att det fick jag inte . Väldigt dålig stil då det dessutom var rätt mycket folk i foajén . I dagens läge ska man tydligen inte bry sig om andra människor .

Jonathan har fått en "kompis" oxå!! Den 8/3 födde kompisen Ann-Sofie en flicka, Lovisa . Hon var 52 cm lång och vägde 4175g. Vi gratulerar så hemskt mycket .

Och hundträningen fortsätter! Nu har vi ett KM i lydnad framför oss som jag har tänkt att vi ska va med på , så nu har vi gått tillbaka till lkl 1 igen . Nu satsar jag gärnet på att jag ska vinna!! Heja heja!!

Ha det bäst //Malin


Livet...

...fortsätter ungefär om vanligt. Enda skillnaden är att man har en liten Jonathan med sig hela tiden som i och för sig bestämmer alla tider då, men jag tycker det funkar ganska bra ändå faktiskt . Man kan i och för sig inte räkna med att allt sker på precis utsatta tider i och med att Jonathan ammas och äter då olika länge varje gång och sover i och med det olika länge varje gång med , men jag tycker ändå det är som förut.

Igår till exempel var vi på "långtur" ända till Såtenäs  för att titta på årets första IPO-tävling. Funkade jättebra! Hann till och med träna lite innan jag åkte hem . Inte illa det för att ha en snart en månad gammal bebis på släp .


Måste få skriva av mig lite irritation oxå . Vi kan ta upp diskussionen SBK:s regi igen. Om en klubbmedlem blivit avstängd för att ha slagit sin hund ska väl ingen annan få slå sin hund heller eller?! För att få bort ett aggressivt beteende tror inte jag att det hjälper med våld! Har ingen hört ordspråket "våld leder bara till mera våld"? Tydligen inte i det här fallet. Ena veckan efter den andra "tränas" det med dessa metoder. Går av plan numera då jag inte orkar se en hund få denna behandling . Kan bara säga en sak och det är fy fan alltså!

Kan inte avsluta min blogg med tråkigheter utan måste slänga in nåt roligt oxå . Gösta ska eventuellt bli pappa!! Svarade på en annons där renrasig trevlig staffehane med stamtavla sökes för parning. Kan väl inte stämma bättre på nån annan än på Gösta . Fick ett trevligt mail tillbaka idag som jag svarat på så nu är det bara vänta och se vad tikägaren säger! Håller tummarna!

Var snälla mot era djur...//Malin


RSS 2.0