Länge sen!

Ja, nu var det visst ett bra tag sen jag skrev något här. Kanske dags att uppdatera lite då ;-) Tiden bara flyger iväg och det har hänt massor, men jag får göra en sanbbuppdatering. 

Barbies drenage är taget och såret har läkt så fint så! Skönt! Nu får vi vara extra försiktiga så hon inte smiter ut igen!

Midsommar har det visst varit oxå! Detta firade vi hemma hos min mor och far på dagen och på kvällen var vi hemma hos oss och grillade och spelade spel med syrran och hennes man. Några bilder: (fler bilder finns på hemsidan)



På midsommardagen var jag och tränade sök med Tiili för första gången. Det gick skitbra!!! Hon är nog född till sökhund tror jag! Så nu är man ju hur sugen som helst på att tävla i det oxå ;-D

I måndags var jag på klubben och tränade en sväng. Har knappt inte varit där sen jag blev påhoppad så det kändes lite konstigt faktiskt. Det var skitväder men träningen gick kanon och dessutom kom en kompis fram och var arg för påhoppet på både min hund och mig och tyckte det var roligt att se mig igen! Sånt känns verkligen roligt måste jag säga. Tack alla som har stöttat mig i detta! Sånt uppskattas verkligen!

Nu ska jag snart iväg och gå tipspromenad! Ha det bäst!

Väntar på solen...//Malin 

Stackars Barbie

Häromdagen smet Barbie ut. Hon är ute lite ibland, bara korta stunder, men just denna dag försvann hon iväg. Sen framåt kvällen hörde jag att det var bråk utanför och fick då rädda henne från en stor gul katt så jagade och bråkade med henne. Hon hade råkat bli nedtryckt i en hundskit så jag gick in med henne och badade henne. Hon var lite skärrad men verkade inte skadad på nåt vis. Dagen därpå lyckas hon smita ut igen och var borta hela dagen. När hon kom hem haltade hon kraftigt på vänster bak och var allmänt omtöcknad och vinglig. Nej, tänkte jag, nu har hon blivit påkörd oxå. Dagen därpå kräktes hon och mådde jättedåligt så jag tog henne till veterinären där de röntgade buk och bäcken men hittade inte fel på henne. Hon fick lite smärtlindring och fick åka hem och vila sig. Nu idag, efter ca en vecka, kom hon och strök sig emot mig och när hon vänder baken till får jag se ett mycket otäckt och stort sår på vänster bakben! Åh, typiskt tänkte jag och kom väl fram till i samma andetag att hon förmodligen aldrig blivit påkörd utan det onda hon hade måste ha inträffat vid slagsmålet med den andra katten. Så idag har vi återigen varit hos veterinären och idag sövde dem henne, rakade runt såret och fick dränera på två ställen i låret! Stackars liten!
Piggar upp mig lite med en fin bild på min vackra katt!

//Malin

Slött

Just nu, när vädret blev sämre igen, känns det som orken tog slut. Vi har varit ute hela dagarna i det vackra och varma vädret och grejat stup i kvarten så nu när det blev lite kyligt känns det som att det är skönt faktiskt, för nu kan man ta det lite lugnt ett tag kanske. Jag tror att när man är igång hela tiden, och har igång hjärnan hela tiden, så blir man väldigt trött. Jonathan har somnat så bra på kvällarna nu det sista, vilket i och för sig är skönt, men jag som är världens mest morgontrötta människa får ju inte sova på morgonen nu istället. Men å andra sidan så får jag och Roger mycket tid för oss själva på kvällarna vilket man oxå uppskattar massor! Hm, känner mig lite kluven faktiskt ;-)

Häromdagen grävde vi ju upp vårat ena land, detta la jag igen igår med kalkstensplattor. Blev superbra! Kommer bilder på detta så småning om, det lovar jag.

Men här kommer lite härliga sommarbilder på hundar, katter och Jonathan! Kika och njut...och kommentera gärna sedan mitt inlägg, det uppskattas alltid!

Gösta ute i sommarsolen!

Tiili har rullat ihop sig på en matta ute på altanen

Jonathan tycker det är jätteskönt att va "naken" ute i skuggan

Här ligger han på altanen och filurar

Duchess passar på att förbättra solbrännan lite ;-)

//Malin

Hundbad

Idag har jag grävt upp en av mina rabatter. Den såg verkligen hemsk ut och jag är kass på att rensa ogräs, så ja, ni kan tänka er själva hur det såg ut ;-) Men nu är den borta. Nu ska vi bara gräva bort all jord och lägga dit lite stenplattor istället så är det färdigt sen. Blir nog bra när det blir färdigt.

Var ute hos syrran en sväng för en stund sen. Deras granne har grävt en sjö precis intill. Vi gick över till dem och frågade om vi fick bada oss själva och hundarna där, och javisst, det fick vi så gärna! Jag badade inte men syrran och hundarna badade. Gösta hivade jag i från bryggan med syrran precis nedanför ifall han skulle sjunka, vilket han hade gjort om inte syrran hjälpt honom. Han är verkligen kass på att simma. Så han nöjde sig med att bara doppa fötterna sen. Tiili däremot älskar vatten och simmade gladeligen ut och hämtade pinnen jag kastade. Dessutom dök hon från bryggan. Lyckades få några härliga bilder på Tiili när hon badar och dyker. Se och njut!

Tiili simmar ut för att hämta pinnen...

...och hon simmar tillbaka med pinnen och Gösta väntar på henne för att försöka stjäla den;-)

Här är hon på väg att dyka från bryggan...

...tar sikte på pinnen...

...och landar tjusigt med ett magplask!


//Malin

Övertalad

Hundklubben hade ringt igårkväll, men inte lämnat nåt meddelande. Hm, tänkte jag vad vill dem nu då? Med nationaldagen i tankarna så hade jag mina aningar när kompisen från klubben ringde idag på morgonen. De hade jättedåligt med hundar inför uppvisningen imorgon och övertalade mig att va med. MEN, endast för att det var hon som frågade, annars hade jag aldrig varit med. Så nu ska vi visa lite lydnad och agility imorgon.

Sitter och väntar på sotaren nu och sen ska jag in till tandläkaren och fortsätta laga en tand som vi påbörjade förra gången. Inte nåt kul i den här värmen kan jag säga!

Avslutar med en fin bild!

Sussar sött på farmors gräsmatta!

//Malin

Vaaarmt!

Ja, nu är väl sommaren här och så blir det väl som det blev förra sommaren. En tidig sommar med värme och resten av sommaren regnade bort! Jag tror det kommer bli så. Men jag tycker det är lite väl varmt nu. Det skulle räcka med ca 20 grader i skuggan, tycker jag. Nu har det varti 25 grader i skuggan de senaste dagarna och den värmen ska fortsätta och jag tror jag får solsting! Det är lite för varmt för min smak. Och Jonathan som har haft prickar förut som vi kämpade bort får nu nya prickar. Han tycker nog inte heller om den här värmen riktigt. Men men, nu ska vi inte klaga när vi har så fint väder ;-)

Var på klubben en kortsväng igår, men det blev mest kaffedrickande faktiskt. Jag gjorde några moment med Tiili men hon var så flärpig och störig av värmen, hon har inte ont av värmen men hon kan bli lite knasig av den, så jag drack lite kaffe och sen åkte jag hem. Även om hon orkar i värmen så gör inte jag det så det blir inget bra av träningen i alla fall, då är det lika bra att låta bli!

Nu ska jag gå och väcka lillemannen för vi ska åka till BVC för vägning och mätning. Avslutar med några fina bilder jag och pappa tagit med pappas kamera!

Som synes är dem inta tagna igår ;-D



Min gamla hund Stumpan, som numera ägs av mamma och pappa!

Här har pappa fångat lite ansiktsuttryck i det vackra vädret!


På återseende! //Malin

RSS 2.0