Feberfri

Idag när vi gick upp jag och Jonathan så tog jag tempen på honom, trots att jag kände direkt när jag tog i honom att det säkert inte var nåt. Och precis som jag trodde så hade han ingen feber. Så skönt! Hoppas det håller sig nu och att han får vara feberfri. Nu ska vi faktiskt, efter ett par dagar hemma och inomhus åka in till stan, till Ingela och hälsa på. Det var ett tag sen nu och när man suttit hemma själv i flera dagar blir man rätt uttråkad och vad passar bättre då än att åka till sin roliga och trevliga väninna i stan!?
Jonathan ska få lite mat först här nu sen ska vi ge oss av. Senare ikväll ska jag berätta nåt otroligt som hände här på förmiddagen, men det får bli först då.

På återseende//Malin

Feber i värmen

Ja, min lille gullgosse har fått feber. Han sov oroligt igår kväll och jag började undra vad som var fel. Gick upp en gång och kikade ner på honom och då låg han på mage med huvudet i fotändan. Jaha, tänkte jag det var därför han var grinig. Jag vände tillbaka honom och la mig igen och somnade nog om en stund. Men hann inte sova länge förrän Jonathan gnällde igen. Klockan var då ca 1 på natten och jag tog då upp honom. Han var precis glödhet så jag gick ner och tog tempen på honom. 38,8 grader visade den så det var inte konstigt att han var grinig. Han åt en skvätt mat och sen somnade vi ihop på soffan. Vid 3 gick jag upp och la honom i sängen och vi sov fram till 5 ungefär. Då vaknade jag av att han gnällde igen. Gick upp och gav honom lite alvedon och värmde en flaska tillägg som han åt ganska bra av. Sen somnade vi båda i sängen och sov väl av och till fram till ca 9. Då gick vi upp och efter nån timma tempade jag honom igen, då hade febern stigit till 39,9! Han fick alvedon igen och vid tolv var han ganska pigg, åt och hade en temperatur på 37,6. Nu har han sovit i 1,5 timma ungefär men nu har han återigen feber så i med mera alvedon. Men jag måste säga, för att vara första gången han är sjuk, på riktigt, han har ju varit lite småförkyld tidigare, så är han väldigt snäll. Han skriker inte nåt direkt utan är bara allmänt gnällig. Fast jag hade helt klart förstått honom om hade gallskrikit för det måste vara oerhört jobbigt att ha feber i den här värmen. Nu är det visserligen inte så hiskeligt varmt som det har varit. 24 grader hade vi i skuggan nu, så det är ju inte så farligt. Men ändå!

Nu ska jag återgå till att mysa med honom framför tv:n tills alvedonen har hjälpt lite så jag kan få i honom lite mat igen.

På återseende!//Malin

Usch

Det ska man kanske inte säga egentligen men jag säger det nu ändå. Usch, det är för varmt. Har precis gått en promenad med hundarna och Jonathan och trots att det bara var 20 grader så rinner man bort och hundarna blir precis slut. Det är jätteskönt med sol och värme men det behöver väl inte vara så in i nordens varmt.

Igår var jag och handlade en sväng på kvällen, men trots att det var vid sju så var det fortfarande 27 grader i skuggan. När jag har handlat klart och kommer ut på parkeringen är det någon som stängt in sin hund i bilen, utan att veva ner några fönster! Stackars hund! Jag gick in i affären igen och bad dem ropa ut i högtalaren om detta, men när jag kom ut igen så var bilen borta, som tur var! Personen i fråga var nog bara inne i butiken i 5 minuter men jag tycker det inte är för mycket begärt att folk ska veva ner rutorna ändå. Det tar ju inte lång stund att göra det. Ja ja, det är väl inte alla som tänker som jag, men en del kanske borde göra det för sina hundars skull!

Nu ska jag ta en efterlängtad kopp kaffe och sätta mig på altanen i skuggan och läsa en bok!

//Malin

Utställning gånger 2

Igår var det två utställninger i Falköping. Bilutställning och hundutställning och senare på kvällen var det cruising. Bilutställningen missade vi för att vi var på hundutställningen med Gösta. Det gick kanon för honom detta året med, med BIR, HP och BIG 2:a!! Skojsigt så! Fast det var en jobbig utställning med närmare 30 grader varmt! Alla var helt slut efter den utställningen kan jag säga.
Träffade en urmysig hund på utställningen oxå. En amstaffvalp som hette Benny! Ja, en kamphund, precis som ni satt och funderade över om det var. Precis som Gösta är. Vi satt ihop med Bennys matte och husse nästan hela dagen och hade massa intressanta diskussioner, bla om just kamphundar eftersom vi båda äger sådana. Fast egentligen vill jag inte kalla dem för det för de är världens mysigaste hundar. Men jag ska berätta om en sak som hände på utställningen så förstår ni varför jag kallar dem det just nu och ni kommer förstå ironin senare. Det var nämligen så när Bennys husse promenerade runt på utställningsområdet med honom mötte han en man med en irländsk varghund som var på väg fram och skulle hälsa på glada Benny. Men det fick han inte utan sa till sin hund att akta sig och att såna hundar inte borde få vara med på utställningen. Senare, när Gösta hade varit inne i ringen, kom Bennys husse bort till oss och hälsade på Gösta, då berättade han om detta och sen ville vi hälsa på den "farliga kamphunden". När vi kom till Benny och hans matte stod mannen i fråga där och pratade med Bennys matte. Han hade ställt sig väldigt nära bakom dem, nästan som om han ville provocera dem lite, sen hade han frågat Bennys matte om hon skulle ställa ut Benny varpå hon svarade att hon givetvis skulle det och undrade om hon inte fick det. Mannen svarade då att hon självklart fick det, men lät inte allt för övertygande. Väldigt knepig människa tycker jag, och det är såna människor som jag tycker har väldigt dålig hundkunskap. Hade han vetat vad Benny var för hund hade han, precis som vi, tyckt att han var urmysig, men som alla andra som är emot kamphundar och som inte har en aning om vad det är för hundar så dömde han efter utseendet och därmed anser jag att han är rasist i hundvärlden! En hund är en hund oavsett utseende och bakgrund! Men men, sen spann vi på detta hela dagen vi och Bennys matte och husse och hade ganska roligt åt det faktiskt. När dessutom min mamma, pappa och Jonny och Hanna kom med sina rottisar kunde vi inte låta bli att skoja ännu mer. Då hade vi ju trots allt 5 kamphundar i vårt lilla "läger" utan något problem alls! Hoppas mannen med varghunden såg detta så han såg att "kamphundar" faktiskt inte biter ihjäl första bästa hund och kan umgås med varandra!! Nu kanske ni förstår ironin bakom mitt ordval "kamphundar"! Lite bilder från gårdagen, mera sådana finns på hemsidan att beskåda!
Sötnosen Benny

Snygge Gösta i BIG-final

Jag och alla rottisarna



Kan meddela att det är 27 grader i skuggan nu när jag skriver detta och jag fullkomligt rinner bort. Ska nog övertala Roger att vi ska åka och bada!

På återseende, och du, räds inte kamphundarna utan människrona i kopplet bakom! //Malin

Tiden går fort

Ja, annat kan man inte säga i alla fall. Den har gått så fort att jag glömt bort Tiilis 3-års dag. Hon fyllde 3 år i söndags den 20/7.
Grattis till henne och alla syskonen Emil, Elvis, Eddie, Essa, Extra, Ess, Ettan och Exxa!!

Och min lille gosse bara växer och växer. Speciellt nu när vi börjat med tillägg och slutat amma. Han hade gått upp så lite i vikt när vi var på BVC sist så sköterskan tyckte jag skulle komplitera med flaskan, det resulterade i att han inte ville ta bröstet mera. Men istället så äter han som en häst och känns redan mycket tyngre :-D Skönt att allt är bra och att han numera lägger på sig det han ska!

Nu ska han ha mat, senska jag hänga tvätt och resterande utav dagen blir ute i trädgården i det vackra vädret!

Ha det//Malin

Semester

Jo, som ni kanske har förstått så har jag haft semester, från datorn. Jag är ju ledig jämt men nuhar Roger haft semester och då har det inte hunnits med nån dator. Men nu är hemsidan uppdaterad igen och då tänkte jag passa på att slänge in ett blogginlägg lite snabbt. Vi har gjort massor på semestern. Allt utom att ta det lugnt så nu när Roger börjar jobba på måndag ska jag ta det lugnt och återgå till det normala livet vid datorn igen ;-D

Nu ska jag gå ner och laga lite mat. Magen skriker :-D

//Malin

Förkylda

Ja, så var det dags igen, för förkylning. Både jag och Jonathan har åkt på en släng med förkylning. Mitt sitter som vanligt i näsan och halsen och Jonathan är snuvig i näsan. Imorse nös han ut världens snorblabba :-D Skönt att bli av med den säg ;-) Annars rullar det på som vanligt. Har inte blivit nåt tränat sen lägret, måste ju få lite semester oxå. Och Gösta är skadad, igen. Var ute i syrrans hus igår och då lullade han omkring bland bråten och skar sönder en trampdyna rätt rejält. Blödde en del men det var nog inte så farligt som det först såg ut. Idag ser det fint ut men han har ont och haltar lite så det blev ingen långpromenad som vi brukar på mornarna. Men men...det hinner vi väl en annan dag.
Sitter hos mamma och väntar på Roger som är hemma och duschar, vi ska till Peter-polis och Lotta en sväng och dricka lite kaffe. Det var ett tag sen nu så det ser jag fram emot.

På återseende!

//Malin

Kalas och läger

Ja, nu blev det så där igen, att jag inte skrivit på länge. Men så är det när man är en aktiv mamma ;-)

Jag har fyllt år sen jag skrev sist. Den 30/6 fyllde jag 25 år! Så nu fyller jag inte år mer då, ha ha. Den 28/6 hade jag lite kalas för att fira att jag blivit gammal. Hade inget särskilt utan bara lite pastasallad och hemgjord tårta och bjöd bara de allra närmaste. Tyckte det räckte så. Hade ju så himla stort på Jonathans dop så nu sa vi att vi inte orkade med ett stort kalas till. Vi blev sammanlagt 16 personer, och det var ungefär så många som vi fick plats hemma. Fick massa fina presenter och tog massa fina bilder. Några av dem kommer här, resten får ni titta på, på hemsidan.

Den fina tårtan!
 
Och dem fina presenterna!

Den 29/6-3/7 hade Berit Björk ordnat hundläger på Tånga hed i Vårgårda och detta fick jag i present av svärmor. Massa hundträning blev det och vi hade jätteroligt! Vi har varit både i skogen och på plan och tränat och fått massa bra tips av både instruktörerna och lägerkompisarna. Jag är så otroligt tacksam för detta och vill tacka alla för hjälpen både med min träning och med passning av Jonathan. Det hade aldrig funkat att träna hund om jag inte haft ett STOOORT gäng kompisar som ställt upp med Jonathan! Tack alla för dessa otroligt trevliga dagar!!! Givetvis var kameran med även här och det blev hur mycket bilder som helst, men det kommer bara några här, resten får ni kika på, på hemsidan!
Bertil Tibblins schäfer

Patrik figgar för Berits hund Icy

Anna Lindelöfs hund Dagny

Anna och Jonathan

Jonathan sover i vagnen i skogen medans vi tränar sök


Nu är det dags för lite frukost! På återseende!

//Malin

RSS 2.0