Kennelmästerskap 2008

Så har det årliga kennelmästerskapet på Centaurus kennel varit. Vi åkte ner till kenneln på lördag morgon och "tävlingen" inleddes med att kennelmamman hälsade alla välkomna och presenterade alla hundar som skulle deltaga i mästerskapet.

Momenten vi skulle göra fick vi inte reda på förrän vi kom in på banan. Valparna började. Deras moment var lite anorlunda mot de vuxnas. Först skulle vi gå slalom mellan upp och nervända hinkar där det låg grisöron och korv ovanpå. Valpgruppen fick locka så mycket de ville men det fick inte vuxengruppen.
Här ser vi Rebecka med Hippie göra första momentet. Hippie ser något sugen ut!

Sen var det äggapportering, med kokt eller rått ägg. Man fick välja ett ägg så det kunde vara vilket som. Men de flesta klarade det fint.
Här ser vi Exxa apportera ägg, ur vuxengruppen.

Det tredje momentet var budföring på tid. De som hade valpar fick hålla i sina hundar och de var inte tvugna att sätta sig hos mottagaren, men det var de vuxna hundarna tvugna till.
Coco i full fart på budföringen.

Sen hade dem 25 poäng som man kunde "fjäska" sig till med ett extra nummer. Där fick vi se allt från hopp över hinder, sökslag, apportering till Eddies häftiga "musjakt".
Här ser vi Cliff i ett sökslag.

Sen luchade vi på en supergod pastasallad och drack lite kaffe innan "finalen" som var uppletande av föremål. Där hade de lagt ut bland annat en en plaststol, en sked, en boll, en korv, ett ägg, en liten skyddsarm, en träapport och en kudde i valpgruppen och de vuxna fick samma saker fast en tung- och en metallapport istället för vissa saker. Det var inte lätt kan jag säga och det var inte många som lyckades få in korven som gav flest poäng.
Men här är en duktig hund som kommer med nästan hela korven till sin förare.

Soya hittade ägget och kommer snällt med det.

Skyddsärmen tog nästan alla hundar först. Jag tror det är Tiili på bilden.

Allt bedömdes i sluten bedömning så ingen visste vem som skulle vinna innan vi fick resultaten. Men vinnare i valpgruppen blev Johan med Hedda och i vuxenklassen vann Christian med Essa!! Grattis till er!

Jonathan var med hela dagen och hade nästan alltid humöret uppe, som vanligt!

Här är hela gänget som var med.

Tack kennelmamman och kennelpappan för ett roligt mästerskap med god mat och trevligt sällskap! Kul att träffa så många Centaurus-hundar med sina förare samtidigt! Hoppas vi ses snart igen!

//Malin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0