Skadeglädje är den enda sanna glädjen!

Ja, det får jag nog säga för jag har nog inte skrattat så mycket på länge som när jag pratade med pappa i telefonen i fredags. Skulle ringa och prata med mamma men hon städade och hade inte tid att prata däremot hade pappa nåt kul att komma med. Han frågade om jag visste vem som krockat på ströget nyligen. Det hade jag inte en aning om. Då uttryckte han sig så här: -En fet blatte i en BMW! Alltså min syrras gubbes bror. Vi och hans familj är så osams som man kan bli, det har jag nog skrivit om i tidigare inlägg, men skit samma. Han är en snorgris som tror han är cool i sin blattelimmo och streetracear och har sig, men nu är det slut med det. Han körde bus på ströget, hann inte bromsa och körde på en bakifrån. Vad som ska tilläggas är att han bara har prövotid på körkortet, så ni kanske förstår vad som händer med det! Som tur var så blev inte någon i bilen han körde på skadade, och inte han heller. Bromssträckan, som syns TYDLIGT på marken, mätte till ungefär 40 meter!! Då har man inte kört i 50 precis! Så nu har vi väl blivit av med en idiot på vägarna i alla fall! Skönt!

Igår var jag, Jonathan och Ulla-Britt på matfestivalen och glodde på folk och åt massa mat. Hon ringde på eftermiddagen och undrade om jag ville följa med, och jag gjorde inget då så vi for iväg. Första matfestivalen för Jonathan blev det. Han var jättetrött med med såååå mycket folk var det inte lätt att somna, han kunde ju missa nåt ;-) Det blev en trevlig kväll i alla fall. Tack Ulla-Britt för det!

//Malin

Lite sorgsen

Ja, nu känner man sig lite sorgsen igen. I fredags gick ju som sagt en kompis hastigt bort och idag var hennes TRE dödsannonser i tidningen! Jag hoppas att hon vet, var honnu befinner sig, att vi alla tänker på henne!

Slalom

Idag har jag varit och tränat en sväng på klubben. Det var så kul för jag ringde Ulla-Britt igår och frågade om vi skulle träna som igår, men hon skulle till Mullsjö då så vi skulle träna idag istället. Sen ringde hon mig på eftermiddagen och frågade om jag verkligen skulle ner. Jo då, sa jag till henne, det skulle jag. Det tyckte hon var bra för hon hade köpt smårgåstårta till oss! När vi väl var nere sen så frågade jag vad det kom sig att hon skulle bjuda på smörgåstårta och då sa hon att det var för att jag och Ingela hade köpt en blomma till henne när hon blivit färdig som räddningshundsinstruktör. Hon är ju för söt!
Träningen gick bra idag i alla fall. Vi tränade lite agility först. Ingela, hennes syster och hennes systerdotter hade gjort två stationer. En med tre hinder och en tunnel på raken och den andra stationen var u-formad med däcket, slalom, två hinder och en tunnel. Ingela behövde nämligen träna hinder utan att Humlan fick ta tunneln, vilket funkade kanon efter att Humlan tjuvstartat jag vet inte hur många gånger och fått welsh-fnatt över hela banan ;-D Jag tränade lite lika dant, men upptäckte snart att Tiili gör precis som jag vill oavsett fart! Dessutom tog hon slalomet nästan flytande idag trots att vi inte tränat på det sen vi hoppade sist :-D Kändes bra! Sen la vi plats innan vi gick in och fikade och det funkade fint för alla, inklusive Fridolf som brukar tycka det är urtrist att ligga mer än en halv minut åt gången! Grattis Annica, det har du gjort bra! Efter fikat körde jag igenom apellen inför KM:et och som vanligt så sköter hon sig kanon så jag kunde även denna kväll åka hem med flaggan i topp!
Blev ju inte mindre glad av att min lille gosse var vaken med världens goaste humör! Han är en riktig charmare han så det blev en riktigt mysig kväll. Men nu har han somnat och jag ska alldeles strax oxå gå och sova.

Sov så gott alla// Malin

Tidaholm och R.I.P

Jo, det blev en resa till Tidaholm idag på förmiddagen. Jag och mamma käkade på hotellet och sen gick jag en sväng på stan och handlade lite grejor till Jonathan. Han somnade till slut i vagnen och då gick jag och hämtade hundarna och gick en sväng med dem i Tidaholm oxå. Det var riktigt jobbigt för Tiili att gå där för det är vatten överallt. Är det inte ån man korsar så går man förbi en fontän :-D När vi hade promenerat färdigt fick hon gå i och bada lite. Gösta gick i lite med, men mest för att dricka och för att svalka sig. Tiili ville helst komma lös så hon kunde simma efter änderna och jaga dem lite.
Tiili illglor på änderna!

Båda spanar ut i vattnet

Oj, där borta hände det nåt!


Jag avslutar detta blogginlägget med nåt rtåkigt. Min syster ringde mig precis och berättade att Maria Geidvall tagit livet av sig. Maria hade en halvbror till min rottistik Stumpan och har gått kurs hos mig med den så jag kände henne rätt så väl. Lånade hennes bil en gång när jag skulle åka bort och jag inte hade någon bil till mitt förfogande. I fredags kväll, 22/8-08, tog hon sitt liv! R.I.P

//Malin

Babysim

Nu har jag anmält mig och Jonathan till babysim. Det ska bli kul att pröva på och få göra nåt som han verkligen tycker är roligt! Han älskar att bada och plaskar som baraden när vi badar i baljan hemma så jag hoppas verkligen att han även kommer att gilla det här!

På onsdag ska vi hämta hans nya vagn och bilstol oxå. Vi gjorde två flugor på smällen och köpte båda två på en gång. Vagnen blev en emmaljunga -09 och stolen blev en brio som dem har kampanj på nu i veckan. Det blir mycket pengar på en gång, men då är det gjort sen!

Nu ska jag slänga mig i duschem, ska iväg om en stund till Tidaholm för att äta lunch ihop med mamma!

//Malin

Ps. Nu har jag fått någolunda haj på programmet photoshop! Ds

Slappar och slöar!

Ja, mycket annat har det inte blivit idag. Har suttit en del vid datorn och försökt komma underfund med programmet photoshop. Fick det av pappa och jag tänkte jag skulle göra en ny bakgrund till min hemsida, men det är lite svårt när man inte fattar ett jota av programmet ;-D Om nån har tips och råd om just det programmet så får ni jättegärna säga till!

//Malin

Fina bilder

Idag tog jag lite fina bilder på Tiili medans hon låg i soffan hos mig. Visst blev dem fina?!









Hon är så vacker min hund! //Malin

Tränat, igen

Idag har vi varit på klubben och tränat igen inför KM:et. Men hon går som en klocka så det känns riktigt bra faktiskt. Hann med lite agility idag oxå. Det är alltid kul. Men nu är vi alla trötta och ska sova!

Natti natti //Malin

Usch!!!

Hittade en sån jävla hemsk länk angående det pågående OS:et i Peking. Men jag varnar dig, klarar du inte extremt starka bilder så klicka INTE på länken!

www.sctietegendierenleed.nl

Spår

Igår fick Tiili sin p-spruta igen och den här gången gick det riktigt bra faktiskt. De första gångerna har vi fått våldhålla henne för hon tycker det är såååå otäckt, men den här gången räckte det med att hon könde att vi höll om henne så stod hon tungt och fint. Däremot tycker hon det är skitäckligt att vara inne hos veterinären och skakar som ett asplöv och dreglar som en tok när hon upptäcker att hon inte bara ska vägas!  Men när vi kommer ut igen så är hon precis som vanligt! Då tycker jag det är okej att hon är lite hispig där inne för hon släpper det direkt när vi kommit ut. Ja, hon vägdes som vanligt när vi ändå var där och nu visade vågen 30 kilo!! Nu är hon minsann inte liten och tunn längre. Men jag hoppas hon stannar nu för jag tycker hon är bra stor och klumpig. Det tyckte jag redan för 5 kilo sen ;-D Men det är skönt att se att hon inte är så mager längre i alla fall!

La ett spår åt Tiili när jag kom hem från stan igår. Grannen har precis skördat färdigt sitt vetefält som ligger precis utanför vårat så jag passade på att gå där. Nystubb, jord och rätt så torrt i marken var det och jag kände att det var lagom svårt för min lilla kicka. Eftersom hon har spårat som en gud det senaste och struntat i pinnarna la jag mååånga sådana denna gången, och jag la dem så jag såg dem innan henne så jag kunde få henne att ta dem. Vi missade endast en denna gången och efteråt var hon rätt trött! Kanske inte så konstigt. Jag körde dessutom ett spårupplet med henne vilket funkade kanon. Det var första gången jag gjorde så, så jag är väldigt nöjd med dagens spår! Duktig tjej!

Här kommer en fin bild på våran nya fina bil oxå:

Visst är den fin?! Jag är supernöjd och det känns inte alls svårt att lämna ifrån mig volvon idag.

Nu är det middagsdags både för mig och lillemannen. //Malin

Agility och lydnad

Det blev en trevlig sväng till Skövde. Handlade en ny väska till Jonathan som planerat sen blev det lite andra smågrejor oxå som var mer eller mindre behövligt ;-)

När jag kom hem så lastade jag ur bilen, lämnade Jonathan till Roger och stack iväg till Tomtens brukshundsklubb och tränade lydnad och agility. Tränade lite inför vårat KM som går av stapeln i början av september. Var med Ingela och en kompis till och hoppade lite på banan de fått upp. En lite svår bana, som senare visade sig vara en klass 2 eller klass 3 bana! Efter andra omgången kom jag och Tiili runt utan att jag gjorde några fel men slalomen som var i slutet har vi lite jobbigt med så det måste vi träna på. Vi tränar inte agility i den bemärkelsen utan vi brukar bara vara med och hoppa nån bana så där emelannåt och Tiili tycker det är riktigt roligt. Sen är det kul med lite brejk i lydnadstraglandet :-) Men hon är duktig på det trots att vi inte lägger ner nån tid på det. Kul!

Nu ska jag krypa i kojs!

God natt! //Malin

Volvon är såld

På onsdag får vi säga adjö till våran gamla volvo. Den såldes igår efter att ha varit ute på annons i ca 6 timmar! Inte dåligt det. Och vad som var ännu bättre var att personen som köpte den prutade inte en krona! Känns jättebra! Så nu har vi återigen gjort en kanonaffär vad gäller bilar. Vi köpte en jättebra nyare bil för helt klart rätt pris och vi sålde volvon för, vad vi tror i alla fall, helt rätt pris!

Sitter och väntar på att syrran ska höra av sig nu för vi ska ta oss en tripp till Skövde tänkte vi. Ska kolla efter en bättre väska till Jonathan. Blir nog inte en skötväska som jag tänkt mig från början. Ingela gav mig ett bättre tips om en vanlig ryggsäck som man ställer under vagnen istället. Det går i mycket mer i en sån och den blir betydligt billigare. Nu när Jonathan äter välling så vill jag få med mig hans termos med varmvatten, även om microvågugnen finns nästan överallt så har det hänt att det inte funnits någon då är det bra med en termos med varmvatten! Och termosen går inte i den gamla väskan utan att jag måste lägga den ner och det vågar jag inte riktigt för jag tror inte den håller helt tätt.

Nu kom det ett sms. Det är nog syrran så nu ska vi ge oss av. Men jag återkommer senare idag!//Malin

Nya bilen

Japp, nu har vi fått hem våran "nya" bil. En peugeot 307 sw. Den är så fin! Med glastak och grejor!! Det är visserligen inte en sprillans ny bil, men jämför man med våran gamla volvo från -94 och den här som är en -04 så är det STOR skillnad! Den är så tyst och skön att åka i! Så nu ska vi sälja våran fina volvo. Har satt ut den på annons idag så vi får väl se hur lång tid den får stå här ute innan vi får ta farväl ;-)
Den fina volvon!

Bild på nya bilen kommer inom kort!

Nu ska vi åka och våldgästa Ingela med familj ;-D

Ha det//Malin

Tränat

Idag har jag och Tiili varit och tränat på klubben för första gången på lääänge! Vi ska va med på KM:et i bruks om två veckor så det kanske kan va bra att träna lite inför det ;-D Hon kan ju alla momenten och så men i och med att vi inte träat på allvar på länge så brukar det vara bra att köra igenom allt innan så hon är med på vad som händer och en annen får lite påminnelser oxå. Men, som vanligt, så går hon som en klocka och sköter sig exemplarsikt! Så stolt över min lilla kicka så!

Nu ska jag hoppa i säng. Är så jävla trött. Och imorgon blir jag och Roger ägare till en "ny" bil. En peugeot 307 sw! Så fin så! Får väl slänga in en bild på den sen så ni får se ;-D

Natti natti//Malin

Gösta gör succé!

I söndags bar det iväg till Askersund för Göstas debut på officiell utställning. Jonathan var vi och lämnade av hos mamma innan vi åkte eftersom vi skulle vara utomhus hela dagen och vi inte visste hur dant väder det tänkte bli så tyckte vi det var lättast så. Och tur var väl det, för det regnade större delen av dagen.
Som sagt så var det Göstas debut officiellt sett. Han är utställd flera gånger tidigare, men bara på inofficiella och där har det gått kanon. Förra året blev han BIS-valp på hemma plan till exempel. Hade egentligen inga förväntningar och var heller inte speciellt nervös inför den här utställningen. Efter jag började tävla lydnad och bruks har jag slutat vara nervös för utställningar. Där är det ju helt upp till domaren att bestämma vem som ska vinna. På lydnad och bruks så är det mycket upp till mig som förare. Sjabblar jag till det så går hunden dåligt och vi får dåliga betyg och kan då heller inte vinna. Så är det ju inte på utställningar. Tycker domaren om min hund och tycker den är finast för dagen så vinner man, och tycker domaren tvärt om, ja då går det dåligt. Jag kan egentligen inte påverka nånting. Så det kändes skönt när vi kom i god tid, fick upp vårat tält och jag fick i mig lite kaffe innan Gösta skulle in. Det var ovanligt få staffar anmälda så Gösta hade bara 3 konkurrenter i sin klass, och han gick sist i klassen. De två första hundarna fick ettor och hunden innan Gösta fick en tvåa. Som vanligt skötte sig Gösta exemplariskt. Han ställde sig jättesnyggt och domaren fick klämma och känna utan att han brydde sig. När jag fick mitt röda band, alltså en etta, så blev jag jätteglad! Och när vi sen gick in i konkurranseen och domaren ställde oss först blev jag lite förvånad. Snacka om noll koll på staffars utseende! Vi tycker givetvis att han är snygg, men rent ras-mässigt så hade jag inte så stor koll på hur han låg till. Men uppenbarligen är han snygg, för han vann sin klass med CK!! Sen skulle han in i bästa hanhundsklassen, ihop med en junior och två championhanar. Där hade han inte mycket att komma med. Championhanarna tog första respektive andra platsen med CACIB och junioren tog hem tredjeplatsen med cert och sist, men absolut inte minst, kom Gösta. Men jag är verkligen kanonnöjd ändå! Framförallt då jag inte hade väntat mig en etta ens en gång. Man blir gladast utan förväntningar helt klart. Men nu blir det tufft inför nästa utställning när det gick så bra den här gången. Kan ju alltid försöka att inte ha några förväntningar, men det är svårt efter en sån utställning. Man vill ju gärna ha det där certet ;-) Men, men, vi får väl se hur det går nästa gång. Kritiken från utställningen kan ni läsa på hemsidan, www.smedjebacken.org. Lite bilder från den framgångsrika utställningen:
Uppställd så domaren kan kika på den snygga hunden :-D

Det var en noggrann, trevlig och rättvis domare som kände igenom Gösta som står som ett ljus!

Den vinnande rundan ;-)

Snyggingen själv!
  


Gösta är ju dessutom MH-testad. Det var vi och gjorde helgen innan utställningen med mycket gott resultat! Hela testet kan ni läsa på hemsidan, www.smedjebacken.org. Så nu ska vi även testa honom för L2HGA och HC och hoppas på bästa resultatet även där. Men han finns tillgänglig redan nu för lämpliga tikar, om det är nån som är intresserad av våran lille gris!

Nä, nu ska jag krypa i kojs. Ha det bra i regnrusket! //Malin


Ny layout, igen!

Ja, man kan inte få nog av förnyelse så nu har jag gjort om hemsidan igen! Men jag måste säga att den blev riktigt bra. Han fuskat lite och tagit hjälp av en färdig layout, men sen har jag gjort om den så att den blev så som jag ville ha den. Men som sagt, den blev bra. Kika in så dår ni se: www.smedjebacken.org

Nu ska jag bada Gösta. Han ska nämligen ställas ut i Askersund i morgon så det är väl trevligt om han är lite ren tills dess ;-)

På återseende i regnet //Malin

Roger 33 år!

Japp, idag fyller han år. Roger alltså. Hela 33 år blir han!

Grattis till dig älskling!!

Jobbat

Japp, det har jag gjort. Andra dagen idag faktiskt. Chefen ringde häromveckan och sa att det saknades folk och undrade om jag skulle kunna jobba två pass, och eftersom Jonathan inte ammar längre så tyckte jag att det skulle gå bra. Och det har det gjort. Kändes lite konstigt att komma tillbaka till jobbet efter nästan 8 månader, men ändå när man väl var där kändes det inte som jag varit borta mer än en vecka. Konstigt!

Imorgon ska Gösta MH-testas, återkommer om detta imorgon när det är gjort. Nu ska jag sova!

Natti natti//Malin

Fågeltur och poolparty

Jag var så trött när jag kom hem igår att jag inte orkade gå ut på datorn och skriva om min lite otroliga historia, men nu kommer den.

På min altan, utan tak, har jag en stol stående med ryggen mot väggen, precis under sovrumsfönstret som är på andra våning, som jag brukar sitta i på förmiddagarna och dricka kaffe. Jag hade druckit en kopp och gick in och hämtade en kopp till. När jag ställt ifrån mig koppen på bordet så hör jag ett lågmält duns, och sen dimper det ner en fågel i min stol! Jag som precis skulle sätta mig på den blev ganska förvånad. Antagligen hade den flugit in i sovrumsföntret, blivit nockad och då ramlat ner, som tur var, rakt i min stol! Nej, tänkte jag, nu har den säkert brutit nacken och är på väg att dö. Men jag tog upp fågeln i handen för jag tänkte att dör den inte så är den säkert chockad och kommer inte kunna flyga på en stund och borde inte bli kall. När jag hållt den ett par minuter så öppnade jag handen. Den satt kvar nån sekund och kikade och sen flög den sin väg! En något otrolig historia, men absolut sann, då jag hade mobilen på altanen så jag kunde ta ett kort på fågeln när jag håller den. Man kan ju verkligen snacka om tur. Hade inte stolen stått där så hade den ramlat ner på altangolvet och förmodligen slått ihjäl sig, eller hade  jag suttit på stolen hade jag fått den i huvudet, vilket säkerligen inte heller hade gått så bra med min träskalle ;-D Med andra ord hade fågeln himla tur! Nu till bildbevisen:
Här är sovrumsfönstret som den antagligen flög in i, blev nockad och föll...

...rakt ner i min stol!

Här är den lilla fågeln, en nötvecka!

Vi var på poolparty jag, hundarna och Jonathan igår på eftermiddagen hos Ingela. Hon hade köpt en ny pool och den gamla, som redan var trasig, fixade vi åt hundarna. Detta var mycket uppskattat i värmen, och alla hundar utom Humlan badade frivilligt och hade jätteskoj i vattnet. Jag, Ingela och Jonathan hoppade badet och satt i skuggan med en kopp te var och åt en blåbärs muffin istället. Nja, Jonathan fick givetvis inget sånt, han fick bara titta på, men det var han nöjd med! Det fotades en hel del, och här kommer några av bilderna, resterande bilder finns på hemsidan. Titta och njut!

Alla hundar, utom Humlan är i direkt och badar. Humlan fick vi slänga i ett par gånger för att hon skulle bli lite blöt ;-)

Kotten var den som badade mest!

Här, på behagligt avstånd från poolen, satt Humlan och kollade in tokarna som badade :-D


Idag ska jag jobba för första gången på väldigt länge. En av vikarierna hade fått fast jobb och nu saknades det lite folk vissa dagar och då ör man snäll och ställer upp så klart.

Nu ska jag gå ner och ta mig en kopp kaffe och slappa innan jag börjar jobba!

Ha det//Malin

RSS 2.0